Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017 17:29

14 προσλήψεις εποχικών στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας-Σε λειτουργία θα παραμείνει ο αρχαιολογικός χώρος της Κασσώπης

Στην πρόσληψη, µε σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας επτά μηνών συνολικά 14 ατόμων θα προχωρήσει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, μετά τη σχετική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την κίνηση των διαδικασιών πρόσληψης, 1.314 ατόμων, διαφόρων ειδικοτήτων (Ημερήσιοι Φύλακες, Νυχτοφύλακες, Προσωπικό Καθαριότητας, κ.α.), προκειμένου να λειτουργήσουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα Μουσεία, κυρίως με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, με διευρυμένο ωράριο.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με το ρεπορτάζ η προκήρυξη αφορά 7 θέσεις ΔΕ ημερήσιων φυλάκων και 2 θέσεις ΔΕ νυχτοφυλάκων σε αρχαιολογικό χώρο και μουσείο της Νικόπολης, 3 θέσεις ΔΕ ημερήσιων φυλάκων στο Νεκρομαντείο και 2 θέσεις ΔΕ ημερήσιων φυλάκων στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, που σημαίνει ότι επιτέλους φέτος η Κασσώπη θα είναι ανοιχτή και τους καλοκαιρινούς μήνες που η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι αυξημένη.

e5d8d3408aeee64038e9924da253ac02 L

Η πρόσληψη του εν λόγω προσωπικού στις ανωτέρω Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 παρ. 1 του Ν. 2190/1994 «Σύσταση ανεξάρτητης αρχής για την επιλογή προσωπικού και ρύθμιση θεμάτων διοίκησης» (Φ.Ε.Κ. 28/Α/1994), όπως τροποποιήθηκε, συμπληρώθηκε και ισχύει σήμερα.

Για το Φυλακτικό Προσωπικό (Ημερήσιοι Φύλακες και Νυχτοφύλακες) και το Προσωπικό Καθαριότητας, εγκρίνεται η απασχόληση με αμοιβή κατά τις Κυριακές, αργίες και λοιπές εξαιρέσιμες ημέρες καθώς και η εργασία πέραν του πενθημέρου, που εμπίπτουν στο χρονικό διάστημα της σύμβασης, μετά τη δημοσίευση σχετικής Υπουργικής Απόφασης.