Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 11:20

Συνάντηση του Συλλόγου Ελεύθερων Αλιέων Πρέβεζας με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας (pics)

IMG 0384
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν παράκτιοι αλιείς του Ν. Πρέβεζας (από Πρέβεζα, Αμμουδιά, Λυγιά, Πάργα κ.α.), το μεσημέρι της Τετάρτης στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας στην οδό Σπηλιάδου, έπειτα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Ελεύθερων Αλιέων Πρέβεζας.
IMG 0383
Αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας Στράτου Ιωάννου και του ζήτησαν να γίνει ένα υπόμνημα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να εξαιρεθούν οι παράκτιοι αλιείς της περιοχής από την υποχρέωση να πηγαίνουν τα ψάρια τους στην ιχθυόσκαλα, όπως γίνεται με τους αλιείς των άλλων νομών του Αμβρακικού Κόλπου (Άρτα, Αιτ/νία).
IMG 0381
Οι αλιείς υποστήριξαν ότι οικονομικά δε μπορούν να ανταπεξέλθουν με το νομικό πλαίσιο που υπάρχει (καθεστώς τιμολογίων κ.α.), ενώ τόνισαν πως από τη στιγμή που οι ιδιωτικές εταιρείες του Αμβρακικού έχουν δικά τους συσκευαστήρια η ιχθυόσκαλα -που όπως είπαν δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές- έχει χάσει έσοδα με αποτέλεσμα να μην παίζει το ρόλο που έπαιζε πριν από αρκετά χρόνια. Ανέφεραν επίσης ότι είναι μικροαλιείς, οι οποίοι έχουν μικρές ποσότητες ψαριών.
IMG 0382
Ο κ. Ιωάννου άκουσε τα προβλήματα και τα αιτήματά τους και ανέφερε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες, πάντα εντός των ορίων του νομικού πλαισίου που υπάρχει. 
IMG 0385