Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012 02:17

Κερδίζει «έδαφος» η δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη Φιλιππιάδα

Το ρεπορτάζ του www.atpreveza.gr στις 14 Σεπτεμβρίου, αναφορικά με την πιθανολογούμενη μετατροπή του χώρου του στρατοπέδου «Πετροπουλάκης» στην Φιλιππιάδα, σε Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών, επιβεβαιώνεται μερικές ημέρες αργότερα μέχρι... κεραίας.

Νέα «τροφή» στο σενάριο αυτό δίνει η αποκάλυψη του Γενικού Γραμματέα του Πυροσβεστικού Σώματος, Ζώη Μαργέλη, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων, έξω από το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας. Ο κ. Μαργέλης ανέφερε ότι στη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας της Ηπείρου με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, όταν τέθηκε το θέμα της μετακίνησης Αστυνομικών Υπαλλήλων Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο, εκείνος τους είπε ότι οι συνοριακοί φύλακες θα έρθουν σύντομα να φυλάξουν σκοπιές στα Ιωάννινα, την Άρτα και τη Φιλιππιάδα, όπου θα δημιουργηθούν Κέντρα Φύλαξης Μεταναστών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πρόσφατα μικτό κλιμάκιο αξιωματούχων του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, επισκέφτηκε το στρατόπεδο «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα και επιθεώρησε τους χώρους.

Νερό στο «μύλο» της άποψης, που θέλει το στρατόπεδο στη Φιλιππιάδα να έχει τσεκαριστεί και επίσημα στη λίστα του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκου Δένδια, ήρθε να ρίξει και η δήλωση του ίδιου του Υπουργού, κατά την επίσκεψή του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα 45 στρατόπεδα που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και είναι υποψήφια για ΚΦΜ, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Υπάρχει μια πολύ καλή και στενή συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όχι μόνο στο επίπεδο της παραχώρησης στρατοπέδων, αλλά και στο επίπεδο των επισκευών των στρατοπέδων, της συντήρησής τους. Και να σας το θέσω ευθέως: ναι, όχι όλα, αλλά μερικά από αυτά τα στρατόπεδα θα καταλήξουν στην Ελληνική Αστυνομία και θα χρησιμοποιηθούν ως χώροι φιλοξενίας μεταναστών». Απέφυγε πάντως να τα κατονομάσει...

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως, το μικτό κλιμάκιο των δύο Υπουργείων διέκρινε ορισμένες «χτυπητές» αδυναμίες στο «Πετροπουλάκης». Η έκταση του στρατοπέδου είναι μεγάλη, γεγονός που κάνει τη φύλαξή του δύσκολη, οι εγκαταστάσεις δεν μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλο αριθμό ατόμων, δεν υπάρχει περίφραξη επαρκής και βρίσκεται δίπλα σε οδικό άξονα-δέλεαρ για αποδράσεις. Φαίνεται πάντως από τα μέχρι τώρα δεδομένα πως το «Πετροπουλάκης» στη Φιλιππιάδα έχει «κλειδώσει» για ΚΦΜ.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Στο... τραπέζι και πάλι το στρατόπεδο στη Φιλιππιάδα για Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών