Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Απριλίου 2017 10:45

«Αγωνιζόμαστε, δημιουργούμε, τραγουδάμε… για τα όνειρα και τις ανάγκες μας»-Την Κυριακή το School Art Festival

17474614 996854560445083_240980053_n

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας:

«ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ, ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ… ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

Από την αρχή της χρονιάς οι μαθητές αποδείξαμε πως δεν εγκαταλείπουμε τα όνειρα και τις ανάγκες μας για μόρφωση και ζωή με δικαιώματα. Σε κάθε σχολείο και κάθε γειτονιά συζητήσαμε, ανταλλάξαμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας, οργανώσαμε τον αγώνα μας, πλημμυρίσαμε τους δρόμους της Πρέβεζας με τα πανό, τα συνθήματά μας… Δε σταματήσαμε, δε σταματάμε…

O αγώνας μας συνεχίζεται γιατί όλα όσα κάνουν το σχολείο και τη ζωή μας χειρότερη παραμένουν, είναι εδώ…

Εδώ όμως είμαστε και εμείς! Ακόμα πιο αποφασισμένοι να συνεχίσουμε! Kαι στους δρόμους να ξαναβγούμε, αλλά και μέσα από την πολιτιστική μαθητική δημιουργία να προβάλουμε τις ανάγκες μας για ένα σχολείο που δε θα μας εξοντώνει αλλά θα μας μορφώνει πραγματικά, για ένα σχολείο που θα δίνει βήμα στην ανάγκη μας για δημιουργία, στην ουσιαστική επαφή μας με τις τέχνες, τη μουσική, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Να διεκδικήσουμε χώρους και υποδομές για τις πολιτιστικές και αθλητικές σχολικές ομάδες. Συνεχίζουμε λοιπόν τις πολύμορφες κινητοποιήσεις μας με μια μεγάλη γιορτή δημιουργίας το school art festival των μαθητών της Πρέβεζας, στο οποίο θα υπάρχει μουσική, θεατρικό, σύγχρονοι χοροί και σκίτσα με θέμα πόλεμος-ειρήνη-προσφυγιά.

Τέλος, μέσω αυτού του μαθητικού φεστιβάλ, για το οποίο έχουν πάρει απόφαση πέντε 15μελη, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα προσφυγόπουλα, καθώς στο χώρο του φεστιβάλ (έξω από τη λαϊκή αγορά) θα συγκεντρώνονται και είδη πρώτης ανάγκης. Είναι σαφές, ότι χρειαζόμαστε αποφάσεις στήριξης και από τα υπόλοιπα 3 σχολεία της Πρέβεζας.

Το σύνθημα του school art festival είναι: Αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα. Φτάνει πια «… να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ».

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΡΕΒΕΖΑΣ