Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 01 Απριλίου 2017 11:20

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τα projects της δημοτικής αρχής που θα κάνουν την Πρέβεζα… Ριβιέρα – Αναλυτικό ρεπορτάζ

PRTDVILUSC

Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει ρίξει τη χώρα σε μία αναπτυξιακή «κατάθλιψη», ωστόσο η δημοτική αρχή Πρέβεζας, αποδεικνύει ότι μέσα σε ένα τέτοιο «δύσκολο» περιβάλλον, η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να λειτουργήσει προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και της ανάπτυξης.

Το atpreveza.gr παρουσιάζει σήμερα αποκλειστικά τα projects που έχει εκπονήσει ήδη ο Δήμος Πρέβεζας. Ένας σχεδιασμός που σύμφωνα με «επίσημα χείλη» της δημοτικής αρχής θα κάνει την Πρέβεζα… Ριβιέρα μέσα στα επόμενα 3 χρόνια και θα μας μετατρέψει σε παράδειγμα προς μίμηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Αναλυτικά ο σχεδιασμός περιλαμβάνει:

-Ολοκληρωμένη πεζοδρόμηση από την παραλία μέχρι και το αλιευτικό καταφύγιο του Παντοκράτορα.

-Δίκτυο ποδηλατοδρόμων και δημόσιων ποδηλάτων βραχείας ενοικίασης, που θα καλύπτει την περιοχή μέχρι το Μονολίθι.

-Project ολιστικού τύπου ανάπτυξης για το στρατόπεδο Σολωμού και την περιοχή των Λουτρών, τα οποία θα μετατραπούν σε πόλο έλξης πανελλαδικά και σε ένα σύγχρονο θερμαλιστικό κέντρο.

-Δίκτυο ανακύκλωσης και έναρξη επικοινωνιακής στρατηγικής για να ενημερωθούν οι πολίτες και να συμμετέχουν στις δράσεις.

-Λειτουργία θερινού κινηματογράφου για πρώτη φορά εντός ενός Κάστρου (πρώην στρατόπεδο «Αθανασιάδη») και διοργάνωση κινηματογραφικού φεστιβάλ.

-Δημιουργία δημοτικού ξενοδοχείου 5 αστέρων και δημοτικής Μαρίνας στην περιοχή του Παντοκράτορα.

-Κατασκευή πάρκου σκύλων, όπου θα φιλοξενούνται σκυλιά, με παράλληλη οργάνωση μίας καμπάνιας για την υιοθεσία αδέσποτων ζώων με τη συμμετοχή σχολικών μονάδων.

-Σύγχρονη αθλητική διοργάνωση στα πρότυπα ευρωπαϊκών πόλεων με αναβίωση των Αρχαίων Ακτίων.

-Πρόγραμμα τουριστικής-πολιτιστικής δράσης με σημείο αναφοράς το δίπολο Ζάλογγο-Κασσώπη με επικοινωνιακή στρατηγική βασισμένη πάνω στην προσέλκυση επισκεπτών και μεταφοράς τους μέχρι τα ορεινά της Δ.Ε. Ζαλόγγου.

-Καθιέρωση ετήσιας έκθεσης τοπικών προϊόντων.

Και τα projects είναι τόσα που δεν έχουν… τελειωμό. Το κυριότερο όμως είναι πως έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότηση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του atpreveza.gr, ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης σε μία πρωτοφανή κίνηση πολιτικού πολιτισμού έχρισε ειδικό απεσταλμένο του Δήμου, τον επικεφαλής της ΑΣΥΠ, Δημήτρη Παππά, ο οποίος αξιοποίησε όλες τις γνωριμίες του σε κορυφαίο επίπεδο στις Βρυξέλλες και έφερε πακτωλούς εκατομμυρίων ευρώ στο Δήμο Πρέβεζας, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης, σε δήλωσή του στην ιστοσελίδα μας ανέφερε: «Επειδή δε μιλάμε θεωρείται αδυναμία από τους αντιπάλους μας. Δε δίναμε τα project στη δημοσιότητα για να μη μας κλέψουν τις ιδέες. Έχουμε καταφέρει να αντλήσουμε χρηματοδότηση από 25 διαφορετικά ευρωπαϊκά προγράμματα. Η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά μαζί με τις υπηρεσίες, δουλεύαμε νύχτα-μέρα για να φέρουμε αυτό το αποτέλεσμα και να πάψει πια ο Δήμος μας να είναι… παρίας. Πλέον είμαστε έτοιμοι για την εκτόξευση. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παππά. Εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη πως το δημοτικό συμβούλιο δουλεύει σαν μία οικογένεια. Κάποιοι άλλοι βάζουν συνεχώς τρικλοποδιές και μιλούν για ύποπτες συμφωνίες».

Και επειδή κάπου εκεί «ξυπνήσαμε» όλοι!

Άντε και καλή μας πρωταπριλιά!