Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 08 Απριλίου 2017 01:55

Συνεχίζεται ο «Γολγοθάς» των καθαριστριών του Νοσοκομείου Πρέβεζας - Λύνεται άμεσα το θέμα υποστηρίζει ο διοικητής

Για έναν ακόμη μήνα, το μείζον ζήτημα με τις απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Πρέβεζας, συνεχίζει και υφίσταται, με τις εργαζόμενες να είναι στα πρόθυρα…νευρικής κρίσης.

Θυμίζουμε ότι το θέμα είχε αναδείξει το atpreveza.gr ήδη από τις αρχές Φεβρουαρίου του 2017 (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ), ενώ ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας είχε υποστηρίξει πως το θέμα θωρείται λήξαν.

Χωρίς πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με χαμηλά μεροκάματα και όντας απλήρωτες, οι καθαρίστριες λαμβάνουν διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση του Νοσοκομείου πως μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα θα εξοφληθούν και θα μπουν σε μία εργασιακή κανονικότητα, καθώς έχει δώσει το «πράσινο φως» ο Επίτροπος. Αρκεί η Μεγάλη Εβδομάδα να μην καταλήξει εκ νέου σε… Γολγοθά.

Αναρωτήθηκε όμως κάποιος πως «άντεξαν» οι εργαζόμενες αυτές στην απληρωσιά και την οικονομική στενότητα μέχρι και σήμερα, την ώρα που η καθαριότητα του Νοσοκομείου είναι πρωτεύον ζήτημα;

Σε επικοινωνία που είχαμε με το διοικητή του Νοσοκομείου Πρέβεζας Μίλτο Παππά, μας τόνισε: "Έχουμε όλες τις διαβεβαιώσεις πως το θέμα λύθηκε και μέσα στις επόμενες ημέρες οι καθαρίστριες θα πληρωθούν τις οφειλές Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου. Ήταν μία απαρέδεκτη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί και δεν οφειλόταν στη διοίκηση του Νοσοκομείου, αλλά στη διαδικασία πληρωμής τους, καθώς ο Επίτροπος δεν αναγνώριζε τη δαπάνη. Φαίνεται πως όλα θα τελειώσουν καλά, έστω και με αυτή την καθυστέρηση".