Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012 18:56

Δύο τα «στρατόπεδα» για την εκλογή Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Οι διεργασίες για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης στις αρχές Οκτωβρίου στη Σύνοδο της Ιεραρχίας, κορυφώνονται τις τελευταίες ημέρες και σύμφωνα με πληροφορίες του www.atpreveza.gr, που επιβεβαιώνονται και από το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας sotirioslogos.gr, που ασχολείται αποκλειστικά με εκκλησιαστικά ζητήματα, έχουν διαμορφωθεί δύο «στρατόπεδα».

Το ένα στηρίζει την υποψηφιότητα του Πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Θεοδόσιου Μαρτζούχου και το άλλο την υποψηφιότητα του Αρχιμ. Χρυσόστομου Τσιρίγκα. Εκκλησιαστικοί κύκλοι θεωρούν πως ο δεύτερος έχει περισσότερες πιθανότητες, ωστόσο η εκλογική διαδικασία είναι δεδομένο πως θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Διαβάζουμε στο sotiriologos.gr:

 

 

«Οι δύο επερχόμενες εκλογές, στην προσεχή τακτική Σύνοδο της Ιεραρχίας τον Οκτώβριο, έχουν πάρει το δρόμο της τελικής ευθείας!
Για τη Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης, με το τόσο βεβαρημένο παρελθόν και θολό παρόν,ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι Ιεράρχες, ελαφρά τη καρδία σκεφτόμενοι και ενεργούντες και χωρίς να λάβουν υπόψη τους όλο το ιστορικό της Μητρόπολης, κατέληξαν σε δύο υποψηφιότητες οι οποίες αυτή τη στιγμή δείχνουν να προχωρούν και οι δύο, αφού ο Αρχιεπίσκοπος δεν θέλησε να δώσει στον έναν από τους δύο το "χρίσμα", για να μην κακοκαρδίσει τους ομαδάρχες!
Έτσι έχουμε τον Πρωτοσύγκελλο της Μητρόπολης Θεοδόσιο, τον οποίο προωθεί ο Σπάρτης Ευστάθιος και οι Δημητριάδος Ιγνάτιος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος(για διαφορετικούς λόγους) κ.ά.
Καθώς και τον Αρχιμ. Χρυσόστομο Τσιρίγκα, που τον θέλει σημαντικός αριθμός Μητροπολιτών!
Όλα δείχνουν ότι η Ιεραρχία, παρά την ισχυρή υποστήριξη που έχει ο Θεοδόσιος, δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει περισσότερες από 17-20 ψήφους!
Η υποψηφιότητα Χρυσοστόμου Τσιρίγκα, δείχνει να κερδίζει έδαφος και πολύ σύντομα ο εν λόγω κληρικός θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το θολο τοπίο που επικρατεί στην Αποστολική Μητρόπολη Νικοπόλεως και Πρεβέζης.
Η υποψηφιότητα για την εκλογή του Μητροπολίτη Ιερισσού ξεκαθάρισε πολύ πιο σύντομα,σε σχέση με την καθυστέρηση που παρουσίασε ο Αρχιεπίσκοπος, στο να αποφανθεί για την προηγούμενη Μητρόπολη Νικοπόλεως».

 

 

Διαβάστε επίσης:

Στο... τραπέζι τα πρώτα ονόματα για τη θέση του Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης

 

Εκλογή Μητροπολίτη Πρέβεζας. Αυτό το θρόνο ποιός θα τον πάρει;

 

Πρεβεζάνικη «πανστρατιά» στον Ιερώνυμο

 

Σύγκρουση... κορυφής για την εκλογή Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης