Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017 11:07

Νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων του Ν. Πρέβεζας φέρνουν οι νέοι αυτοκινητόδρομοι

assets LARGE_t_942_45101660

Οι ταχείς ρυθμοί με τον οποίο ολοκληρώνονται οι αυτοκινητόδρομοι (Ιόνια Οδός, Ολυμπία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου), διαμορφώνουν ένα εντελώς νέο τοπίο στην αγορά ακινήτων και στον τουρισμό μέσω του real estate, όπως δηλώνουν αναλυτές του συγκεκριμένου κλάδου που θεωρείται… ημιθανής την τελευταία δεκαετία. Ίδια είναι η εικόνα και στο Ν. Πρέβεζας, όπου ειδικά για τα παράλια του Ν. Πρέβεζας, αλλά και τη Φιλιππιάδα τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, ως προς την αύξησης της τιμής των κατοικιών, αλλά και λοιπών ακινήτων προς αξιοποίηση.

Άρθρο στην εφημερίδα «Ημερησία» (παρουσιάζουμε παραπάνω και το σχετικό πίνακα), αναφέρει πως στην Πρέβεζα και τη Φιλιππιάδα η άνοδος της τιμής προσδιορίζεται στο 40-50% τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Παράγοντες της κτηματαγοράς και του τουριστικού κλάδου περιμένουν τα επόμενα χρόνια επενδυτική έκρηξη στις περιοχές που ευνοούνται από τους σύγχρονους αυτοκινητοδρόμους.

Η ολοκλήρωση του Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου προς τη Βόρεια Ελλάδα, της Ολυμπίας Οδού προς τη Δυτική Ελλάδα και της Ιονίας Οδού προς την Ήπειρο σηματοδοτεί την αλλαγή του αναπτυξιακού τοπίου. Όπως έγινε παλαιότερα με την Εγνατία Οδό, όπου οι αποστάσεις από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τα Ιωάννινα εκμηδενίστηκαν φέρνοντας χιλιάδες τουρίστες και επενδυτές σε ακίνητα σε περιοχές όπως η Ηπειρος, η Κοζάνη κ.λπ.

Το γεγονός ότι από τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου θα μπορεί κανείς σε 1 με 1,5 ώρα να φτάσει με ασφάλεια στην Αμφιλοχία κι από εκεί να πάει άνετα στη Λευκάδα, την Πρέβεζα και τα δυτικά παράλια μέχρι την Ηγουμενίτσα φέρνει τα επόμενα χρόνια τουριστική έκρηξη και επενδυτές που θα θελήσουν να αγοράσουν οικόπεδα και εξοχικά.