Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 22 Απριλίου 2017 00:33

Ανατροπές στον κανονισμό κοινόχρηστων χώρων πριν καν εφαρμοστεί…

Πάνω που ο Δήμος Πρέβεζας προσπάθησε να βάλει μία τάξη στην εκμετάλλευση των κοινόχρηστων χώρων με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων κτλ., με την εφαρμογή ενός κανονισμού που ρύθμιζε «άναρχες» καταστάσεις, με αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Οικονομικής Επιτροπής επέλεξε την… αναδίπλωση.

Στις 20 Απριλίου 2017 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε σε συνεδρίασή της, έπειτα από οχλήσεις εκπροσώπων των επαγγελματιών, να εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας την παράταση υποβολής των αιτήσεων για αδειοδότηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου μέχρι την Τετάρτη 31- 05-2017 (η καταληκτική ημερομηνία ήταν 14 Απριλίου).

Παράλληλα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ενέκρινε κατά πλειοψηφία στις 12 Απριλίου την τροποποίηση της αριθμ. 646/2016 απόφασης της Ο.Ε ως προς την καταβολή του τέλους κοινόχρηστου χώρου για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων για το έτος 2017 σε τρεις δόσεις, με πρώτη δόση την καταβολή του 30% του τέλους με την χορήγηση της άδειας, με δεύτερη δόση την καταβολή του 40% του τέλους να καταβληθεί έως 31/07/2017 και με τρίτη δόση το υπόλοιπο 30% του τέλους να καταβληθεί έως 30/09/2017.

Η άδεια χορηγείται υπό την αίρεση εξόφλησης όλων των δόσεων εντός των τασσόμενων προθεσμιών, αναγραφομένης επί αυτής του αριθμού του γραμματίου είσπραξης που αντιστοιχεί στο ποσό που καταβλήθηκε προ της χορήγησής της, του αριθμού των δόσεων που απομένουν προς εξόφληση και των προθεσμιών καταβολής τους.

Η εκπρόθεσμη καταβολή ή μη καταβολή έστω και μίας εκ των δόσεων συνεπάγεται αυτοδίκαια και χωρίς να απαιτείται άλλη διατύπωση ανάκληση της άδειας και αυθαίρετη χρήση του κοινόχρηστου χώρου εκ μέρους του υπόχρεου.

Τυχόν ήδη καταβληθείσες δόσεις δε θα επιστρέφονται.