Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 18:23

«Είναι ένα παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη μας»

Ο «Γολγοθάς» και η «ομηρία» των εργαζομένων στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Πρέβεζας, δεν έχει τελειωμό, καθώς επί μήνες παραμένουν απλήρωτοι. Καταγγέλουν μάλιστα ότι παίζεται παιχνίδι πίσω από την πλάτη τους. Ως μέτρο αντίδρασης πραγματοποίησαν χθες παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο κεντρικό super market της ΕΑΣ στο Φόρο, το οποίο και παρέμεινε κλειστό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην ΕΑΣ, Ανδρέας Παπατσώτσος, δήλωσε στο www.atpreveza.gr: «Οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Ορισμένοι μάλιστα από εμάς έχουν φτάσει να είναι σχεδόν ένα χρόνο απλήρωτοι. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό το πράγμα. Τα μαγαζιά τα κρατάει η διοίκηση για τους δικούς της λόγους ανοικτά, για να πληρώνει κάποιες εισφορές στους προμηθευτές, αδιαφορώντας για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Θεωρούμε ότι όλο αυτό είναι ένα παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη μας».

100 2822

Για τα αιτήματα των εργαζομένων στον οργανισμό τόνισε: «Είναι πολύ απλά και λογικά. Διασφάλιση των θέσεων εργασίας, να μην κλείσει η οργάνωση, να πληρωνόμαστε κανονικά. Απλά αιτήματα όλων των εργαζομένων. Να γίνει η καθημερινότητά μας βιώσιμη».

100 2823

Όσον αφορά τυχόν εξηγήσεις που έχουν δοθεί από τη διοίκηση της ΕΑΣ, ο κ. Παπατσώτσος σχολίασε με νόημα: «Κανένας δεν μας έχει δώσει καμία εξήγηση γι' αυτό που περνάμε. Περιμένουμε τους δικηγόρους. Η θέση της διοίκησης είναι ότι περιμένει τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Όλοι περιμένουν...».

100 2824

Σε ένδειξη συμπαράστασης στην κινητοποίηση των εργαζομένων στην Ένωση, παραβρέθηκαν στο Φόρο, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας, κ. Χρήστος Δημόπουλος και εκπρόσωπος του σωματείου γεωπώνων ιδιωτικών υπαλλήλων.