Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 22:53

Σε απεργιακό κλοιό σήμερα η Πρέβεζα

Κορυφώνονται σήμερα οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλους τους κλάδους λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην Πρέβεζα θα γίνουν δύο συγκεντρώσεις και μια προσυγκέντρωση.

Το Εργατικό κέντρο καλεί τους εργαζόμενους σε συλλαλητήριο στις 10.00 το πρωί, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 9:30 το πρωί στο Φόρο ενώ για τις 10 το πρωί στον ΟΤΕ έχει προγραμματιστεί η προσυγκέντρωση της αγωνιστικής παρέμβασης των εργαζομένων Πρέβεζας.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι στις υπηρεσίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ), , καθηγητές, δάσκαλοι και καθηγητές ΤΕΙ, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, γεωπόνοι και μηχανικοί του ΤΕΕ, ενώ στις κινητοποιήσεις, οι οποίες γίνονται εν όψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου μέτρων, συμμετέχουν και οι έμποροι καθώς μετά από απόφαση του τοπικού συλλόγου τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Στο μεταξύ στο χώρο της Δικαιοσύνης, η γενική συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να συνεχίσει τη διακοπή των συνεδριάσεων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, οπότε σε νέα συνέλευση θα αποφασίσουν τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή απεργούν οι τελωνειακοί υπάλληλοι , ενώ κλειστές θα είναι οι εφορίες Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή.

Την ίδια μέρα με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, τα θεραπευτήρια χρόνιων παθήσεων, οι υπηρεσίες πρόνοιας και το ΕΚΑΒ. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις προχωρούν σε κινητοποιήσεις κατά των νέων μέτρων που ετοιμάζονται για μειώσεις μισθών, συντάξεων, ανατροπής των εργασιακών σχέσεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Παραλλήλως ετοιμάζουν κλιμάκωση των αντιδράσεων την περίοδο συζήτησης των μέτρων στη Βουλή.

Το εργατικό κέντρο Πρέβεζας απευθύνει αγωνιστικό και απεργιακό κάλεσμα ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους της χώρας για καταλάβουν όπως τονίσει στη σχετική ανακοίνωση η Κυβέρνηση, οι Τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες ότι πίσω από τους αριθμούς και τους δείκτες υπάρχουν άνθρωποι και ψυχές με δικαιώματα και απαιτήσεις.

Σύμφωνα με το Εργατικό κέντρο την Τετάρτη οι εργαζόμενοι και η κοινωνία θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί για να προστατεύσουνε όλοι μαζί τα κοινωνικά δικαιώματα, τους εργατικούς και δημοκρατικούς θεσμούς.

apergia 2

Σε απεργιακή κινητοποίηση αυτή την Τετάρτη καλεί τους εργαζόμενους της Πρέβεζας, η τοπική επιτροπή του ΠΑΜΕ και τους καλεί στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιήσουν οι δυνάμεις του Μετώπου στο Φόρο, στις 9.30π.μ. Το ενημερωτικό δελτίο του ΠΑΜΕ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Τώρα όλοι μαζί με αποφασιστικότητα και αυταπάρνηση οργανώνουμε σαν ένας άνθρωπος την απεργία Καλούμε όλους τους εργάτες, τις εργάτριες, τους υπαλλήλους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς καταστηματάρχες, έμπορους και βιοτέχνες, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων να δώσουμε όλοι μαζί αυτή την μάχη της γενικής απεργίας. Να νεκρώσουν όλοι οι χώροι δουλειάς, τα εργοστάσια, τα γιαπιά, οι υπηρεσίες, τα υπουργεία, τα σχολεία, να κλείσουν τα μαγαζιά, να μην ανάψει τρακτέρ, να βγούμε όλοι στους δρόμους. Μόνο έτσι θα νιώσουν την τεράστια δύναμη μας.

Να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας το δίκιο μας, τη ζωή μας, το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας»

Σε λαϊκό ξεσηκωμό καλεί τους πολίτες στην προσυγκέντρωση που θα γίνει στις 10 το πρωί στον ΟΤΕ η αγωνιστική παρέμβαση εργαζομένων Πρέβεζας, υπογραμμίζοντας ότι «για να ζήσουμε πρέπει να φύγουν» Μεταξύ των αιτημάτων η πτώση της συγκυβέρνησης, το διώξιμο της τρόικας, η στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές , η ολοκληρωτική διαγραφή του χιλιοπληρωμένου χρέους, η - κατάργηση των δανειακών συμβάσεων και η παραγωγική ανασυγκρότηση με τον παραγόμενο πλούτο στα χέρια των εργαζόμενων και τη διανομή του με κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και την αναδιανομή πλούτου σε βάρος του κεφαλαίου.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα στην πόλη των Πρέβεζας σήμερα Τετάρτη και ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας καλεί σε μαζική συμμετοχή στη γενική Απεργία με κλείσιμο καταστημάτων και συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Σύμφωνα με την διοίκηση του συλλόγου είναι ανάγκη να βγουν κι μικροί έμποροι στο δρόμο, να απεργήσουν, να δηλώσουν την αντίθεσή τους στη μοίρα που τους έχουν προδιαγράψει, να διατρανώσουν ότι υπάρχει κι άλλη πορεία που σέβεται το λαό κι όχι τους διεθνείς τοκογλύφους. Τώρα πια, όση σημασία έχει να ανοίγει κανείς το πρωί το μαγαζί, άλλη τόση και περισσότερη είναι να προστατεύει τον κόπο του, τη δουλειά του, το μέλλον των παιδιών του μέσα από το συλλογικό αγώνα».