Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012 21:05

Το ειδικό σχολείο Πρέβεζας επισκέφτηκε ο Στράτος Ιωάννου

Στο ειδικό σχολείο Πρέβεζας βρέθηκε ο αντιπεριφεριάρχης κ. Στράτος Ιωάννου συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Α/θμιας Εκπαίδευσης κ. Δημήτρη Ηλιόπουλο, προκειμένου να παραδώσει ο ίδιος σχολικό υλικό για τους μαθητές, το οποίο συμπεριλάμβανε σχολικές τσάντες και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου.

Η κίνηση αυτή έγινε στο πλαίσιο της προσφοράς της Περιφέρειας Ηπείρου στους μαθητές και τις οικογένειές τους σε μία αντίξοη περίοδο, που το κόστος της αγοράς σχολικού εξοπλισμού είναι δυσβάσταχτο. Η αρχή έγινε από το Ειδικό Σχολείο που υπάγεται στην Πρωτοβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης και αναμένεται να συνεχιστεί με δωρεές ενίσχυσης και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Πρέβεζας.

Η παρουσία του κ. Ιωάννου δεν ήταν απλά εθιμοτυπική αφού μίλησε με τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό οι οποίοι του ανέφεραν τα προβλήματα και τις ανάγκες.

Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον κ. Ιωάννου για την επίσκεψη τονίζοντας ότι η παρουσία του στο σχολείο δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της αντιπεριφέρειας ώστε να λειτουργήσει σωστά και να εκπληρώσει το βασικό του σκοπό που είναι η επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο. Ο κ. Παπαγεωργίου εξέφρασε την πεποίθηση ότι με τη συνεργασία και τη στήριξη όλων θα λυθούν τα όποια προβλήματα πιθανόν προκύψουν.

Ο κύριος Ιωάννου, στο τέλος της επίσκεψής του, ευχαρίστησε τον κύριο Ηλιόπουλο, τον διευθυντή του Ειδικού Σχολείου, κύριο Παπαγεωργίου και τους εκπαιδευτικούς για το σπουδαίο έργο τους και τόνισε χαρακτηριστικά:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη προς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες και φροντίζουμε να το κάνουμε πράξη σε κάθε ευκαιρία, συνδράμοντας ηθικά και υλικά στις προσπάθειες στήριξης των ομάδων αυτών. Ειδικά, όταν πρόκειται για παιδιά, η συνδρομή μας πρέπει να είναι πάντα άμεση και ουσιαστική, πόσο μάλλον στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε. Για το λόγο αυτό, θέσαμε ως προτεραιότητά μας να δωρίσουμε τεχνικό εξοπλισμό και τσάντες στο Ειδικό Σχολείο Πρέβεζας, ξεκινώντας από τους μικρούς μαθητές και θα συνεχίσουμε ενισχύοντας και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.