Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 01:59

Ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας

"Η συμβολή της μουσικής εκπαίδευσης στην ολιστική ανάπτυξη του παιδιού: επιλογή ή αναγκαιότητα- μύθος ή αλήθεια;" ήταν το θέμα της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην " Λαϊκή Αγορά" ) με κεντρική ομιλήτρια την κα Έλενα Ανδρέου, μουσικολόγο και Σύμβουλο Μουσικής της Περιφέρειας Ηπείρου.

IMG 2460

Η κα Ανδρέου αναφέρθηκε αναλυτικά και με παραδείγματα στο πόσο έχει αλλάξει το παιδαγωγικό σύστημα σήμερα σημειώνοντας πως ζητούμενο είναι πλέον οι μαθητές να αναπτυχθούν ολόπλευρα έτσι ώστε στο μέλλον να είναι σωστοί ενεργοί πολίτες, ενώ στην ομιλία της έδωσε έμφαση στη συμβολή της μουσικής εκπαίδευσης στην ολιστική ανάπτυξη ενός παιδιού.

«Στο μουσικό σχολείο το παιδί σήμερα είναι ενεργό και τα μουσικά όργανα είναι προέκταση του σώματος του παιδιού. Πρέπει πρωτίστως το παιδί να μάθει να είναι δημιουργικό με το μουσικό όργανό του, να αυτοσχεδιάζει, να ανακαλύπτει, να πειραματίζεται. Ξεχάστε αυτή την παλιά παιδαγωγική μέθοδο, σήμερα στην εκπαίδευση ζητούμενο είναι να μάθουμε στο παιδί ότι αυτός ο τρόπος σκέψης που χρειάζεται για να μάθει την κλίμακα και κάπου αλλού θα χρησιμεύσει» είπε χαρακτηριστικά η κα Ανδρέου υπογραμμίζοντας πως ζητούμενο είναι να «βγουν» παιδιά που να έχουν πολλές πληροφορίες πολυαισθητηριακές, παιδιά που να σέβονται, που να ακούν, να κατανοούν και να ανέχονται και τότε θα υπάρχει και ελπίδα για το μέλλον ότι θα είναι πιο δεκτικοί πολίτες.

IMG 2473

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των τραγουδιών από τα δύο συγκροτήματα του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας που διακρίθηκαν στο 1o Φεστιβάλ Μαθητικών Συγκροτημάτων ενάντια στο Bullying.

IMG 2474