Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 13:36

Η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γ.Ν. Πρέβεζας τίμησε τους νοσηλευτές της με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών η Νοσηλευτική Υπηρεσία του Γ.Ν. Πρέβεζας διοργάνωσε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Νοσοκομείου εκδήλωση, ως μια ελάχιστη πράξη ηθικής ανταμοιβής στο έργο και την προσφορά των νοσηλευτών.

IMG 2587

Η διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Κατερίνα Αραβανή καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε όλους τους νοσηλευτές , οι οποίοι όπως είπε με αυταπάρνηση υπηρετούν αυτό το δύσκολο έργο, πολλές φορές σε αντίξοες συνθήκες, όμως πάντα τα φέρνουν όλα σε πέρας.

IMG 2577

«Ευχαριστώ όλους εσάς που αγαπάτε αυτό που κάνετε και το δείχνετε καθημερινά με τον τρόπο σας. Επίσης ευχαριστώ που αναδεικνύετε καθημερινά τη σημαντικότητα, την αναγκαιότητα και τη σπουδαιότητα της ύπαρξης της νοσηλευτικής επιστήμης μέσα στα νοσοκομεία. Σας ευχαριστώ επίσης πολύ για το ότι είστε άνθρωποι και δεν πάψατε ποτέ να είστε άνθρωποι» τόνισε η κα Αραβανή, ενώ με θερμά λόγια μίλησε και ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας κ. Μίλτος Παππάς, ο οποίος αναγνώρισε το σημαντικό έργο των νοσηλευτών στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα του Νοσηλευτικού τομέα στο Νοσοκομείο.

IMG 2574

«Αυτή η γιορτή είναι ένα πολύ μικρό τίμημα για αυτό που κάνετε. Για μένα οι ανδριάντες θα έπρεπε να στήνονται στους νοσηλευτές και τους αγρότες και όχι στους πολιτικούς και τους στρατιωτικούς. Καταρχήν να αναγνωρίσω το σπουδαίο έργο που κάνετε εδώ στο ίδρυμά μας, να ευχηθώ χρόνια πολλά και να κάνω μια διευκρίνιση γιατί ακούστηκε ότι κάποια επιδόματα θα κοπούν κλπ, σας διαβεβαιώνω προσωπικά πως δεν υπάρχει καμία τέτοια διάθεση από κανέναν και μην ακούτε τίποτα. Δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός και κανένας προγραμματισμός να κοπεί κανένα επίδομα ανθυγιεινής εργασίας όσον αφορά τους εργαζόμενους του νοσηλευτικού τομέα» διευκρίνισε ο διοικητής του Νοσοκομείου.

IMG 2579

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Γιάννης Μπαΐλης τόνισε: «χαιρετίζουμε την παγκόσμια ημέρα του νοσηλευτή και τιμούμε την ανεκτίμητη προσφορά του. Εμείς οι γιατροί ιδιαίτερα ότι στον ευαίσθητο και πολύπαθο χώρο της υγείας η νοσηλεία αποτελεί τη βασική υποστήριξη, το βασικό εργαλείο για να έχουμε επιτυχή διεκπεραίωση των ασθενών. Σήμερα οι νοσηλευτές εργάζονται ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση μέσα σε αντίξοες συνθήκες και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εργασίας τους που είναι δυσανάλογες των ορίων αντοχής τους και επομένως οφείλουμε να εξάρουμε την υπομονή και την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζουν τον ασθενή και να συμβάλουμε να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας τους».

IMG 2583

Υπερήφανος για τη νοσηλευτική υπηρεσία του Νοσοκομείου Πρέβεζας δήλωσε ο διευθυντής της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας κ. Βασίλης Παππάς σημειώνοντς πως διαπράττει πάρα πολύ σημαντικό έργο, ενώ και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας κ. Κώστας Κύρλας χαρακτήρισε το ρόλο του νοσηλευτή ως κομβικό, πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο.

IMG 2584

«Ο ρόλος του νοσηλευτή είναι ταυτόχρονα τιμητικός και ψυχοφθόρος. Είναι πραγματικά ψυχοφθόρο να προσπαθείς να επιτελείς έναν ρόλο τέτοια περιπλοκότητας για δεκαετίες. Είναι πραγματικά ψυχοφθόρο να προσπαθείς να είσαι σε επαγρύπνηση για δεκαετίες. Αυτό το μεγάλο βάρος που κουβαλάει ο κάθε νοσηλευτής και νοσηλεύτρια θα πρέπει η πολιτεία να το αναγνωρίσει, να το κατανοήσει και να το τιμήσει. Κατά τη δική μας γνώμη ο καλύτερος τρόπος που μπορεί η πολιτεία να τιμήσει αυτό το μεγάλο βάρος είναι να το ανακουφίσει με μαζικές προσλήψεις, να τον βγάλει από τη βάρδια σε μια λογική ηλικία, να τον βγάλει στη σύνταξη σε μια λογική ηλικία, να του δώσει έναν αξιοπρεπή μισθό. Ο σύλλογός μας αναγνωρίζει και τιμά το έργο των νοσηλευτών και θεωρεί πως είναι από τους πρωταγωνιστικότερους ρόλους του κοινωνικού βίου» κατέληξε ο κ. Κύρλας και στη συνέχεια το λόγο πήρε η τομεάρχης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Μαριάννα Διαμανίδου, η οποία αναφέρθηκε στον πολυδιάστατο ρόλο του νοσηλευτή

IMG 2591

«Οι νοσηλευτές ως λειτουργοί υγείας γνωρίζουν τη μεγάλη συμβολή του έργου τους προς όλη την ανθρωπότητα, εφόσον η υγεία και η ασθένεια δεν έχουν σύνορα. Η Νοσηλευτική από τη φύση της είναι παγκόσμια και θα διαρκεί όσο και η ζωή στον πλανήτη μας» τόνισε καταλήγοντας η κα Διαμανίδου και ακολούθησαν εισηγήσεις από την προϊσταμένη των Εξωτερικών Ιατρείων Μαρία Τζίμα με θέμα την αντιμετώπιση τραυματία με ακρωτηριασμένο μέλος, από την προϊσταμένη της Μαιευτικής Μαρία Γιάπρου με θέμα τις συμβουλές θηλασμού με γραφή Braille, από την προϊσταμένη Χειρουργείου Βιργινία Μπαμιεδάκη με θέμα ασηψία-άσηπτη τεχνική, από την Επισκέπτρια Υγείας-Λοιμώξεις Αθηνά Μαρκάτη με θέμα υγιεινή χεριών, από την ΠΕ Νοσηλεύτρια ΚΨΥ Αλεξάνδρα Πρέβεζα με θέμα το ρόλο του Νοσηλευτή στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας-Ιατροπαιδαγωγικό, από την προϊσταμένη της Παθολογικής Μαρία Χρήστου με θέμα τη λοίμωξη του αναπνευστικού-πνευμονία και από την προϊσταμένη της Καρδιολογικής Μαρία Αυδιίκου με θέμα αναγνώριση ισχαιμίας-έμφραγμα.

IMG 2594

IMG 2596