Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 17 Μαϊος 2017 16:11

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον της ExxonMobil για την περιοχή της Πρέβεζας – Αναλυτικό ρεπορτάζ

Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα στο atpreveza.gr, ο αμερικανικός κολοσσός ExxonMobil, με κεντρικά γραφεία στο Τέξας των ΗΠΑ, κορυφώνει τις ενέργειές του για να καταστεί ο πιο δυνατός πετρελαϊκός παίκτης στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και στο σχεδιασμό του έχει βάλει την περιοχή της Πρέβεζας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής» στελέχη της εταιρείας καταφθάνουν στην Αθήνα για να υπογράψουν με τα ΕΛΠΕ και την Total –στελέχη της οποίας θα βρίσκονται επίσης στην Αθήνα για τον ίδιο λόγο– συμφωνία συμμετοχής στην παραχώρηση του Ιονίου, μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σειρά για τον «κολοσσό» της ExxonMobil παίρνει η χερσαία περιοχή Πρέβεζας-Άρτας, για την οποία υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες για το θετικό αποτέλεσμα των ερευνών που θα διεξαχθούν, αλλά και το θαλάσσιο οικόπεδο 7, το οποίο εφάπτεται σχεδόν σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Ν. Πρέβεζας.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν νέες εξελίξεις μέχρι τα τέλη Μαΐου, την ώρα που η αμερικανική εταιρείας έχει επιλέξει «επιθετική τακτική» στην πετρελαϊκή αγορά, μετά και την εκλογή Τραμπ.