Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 03 Ιουνίου 2017 20:40

Πολίτης ζητά να αποβληθεί ο Δήμος Πρέβεζας από οικόπεδα που φέρεται να έχει καταπατήσει

Μία περίεργη και «μπλεγμένη» στα… γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας υπόθεση καλείται να αντιμετωπίσει η οικονομική επιτροπή του Δήμου Πρέβεζας και στη συνέχεια ενδεχομένως και το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας.

Πολίτης κατέθεσε στο Ειρηνοδικείο Πρέβεζας αναγνωριστική αγωγή κατά του Δήμου Πρέβεζας, με την οποία ζητεί να αναγνωρισθεί κύριος, νομέας και κάτοχος:

α) ενός οικοπέδου εκτάσεως 247,54 τμ. κείμενο στη θέση Ισραηλίτικο Νεκροταφείο και

β) ενός συνεχόμενου οικοπέδου εκτάσεως 152,03 τμ. συνορευόμενο γύρωθεν και εν’ όλω με την οδό Σελευκείας στην Πρέβεζα, να υποχρεωθεί ο Δήμος εις την απόδοση των καταληφθέντων οικοπέδων, να αποβληθεί δικαστικώς και να απειληθεί κατά του Δήμου χρηματική ποινή 5.000 € για κάθε εις το μέλλον παραβίαση.

Είναι ένα σύνθετο ζήτημα, καθώς ο συγκεκριμένος πολίτης είχε ένα σπίτι και οικόπεδα στη συγκεκριμένη περιοχή, στη συνέχεια οι εκτάσεις παραχωρήθηκαν στο δημόσιο και γενικότερα μπλέκεται κάπου εκεί το όλο θέμα.

Χορηγήθηκε η νόμιμη εντολή και πληρεξουσιότητα στους νομικούς συμβούλους του Δήμου Πρέβεζας, να παρασταθούν ενώπιον του Ειρηνοδικείου Πρέβεζας και να «ξεμπλέξουν» την κατάσταση.