Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017 15:07

Στο Νεοχώρι το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ του δήμου Πρέβεζας-Εγκρίθηκε η παραχώρηση χώρων του πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Την παραχώρηση χώρων του κτιρίου πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ν. Πρέβεζας από το Γ.Ν. Πρέβεζας στο Δήμο Πρέβεζας–Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, υπέγραψε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοπονήσου-Ιονίνων Νήσων-Ηπείρου & Δυτικής Ελλάδας κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος.

Πιο συγκεκριμένα η παραχώρηση χρήσης χώρων του κτιρίου πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ν. Πρέβεζας στο Νεοχώρι θα γίνει για την ίδρυση ΚΔΑΠ - ΜΕΑ, για πέντε έτη με την προϋπόθεση όπως δεν διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία της υπάρχουσας δομής. Παράλληλα θα πρέπει να αποδεχθεί ο Δήμος Πρέβεζας την αναλογική συμμετοχή στα λειτουργικά έξοδα και στη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΚΦΙΑ (Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης).

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη, αφού η ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμΕΑ στην Πρέβεζα είχε βρεθεί  στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα σε γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Πρέβεζας, με τους γονείς να υπογραμμίζουν πως η δημιουργία ενός ΚΔΑΠ-ΜΕΑ θα καλύψει το κενό που υπάρχει για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, όταν αυτά φύγουν  από το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής στην Σαμψούντα.