Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 10:19

Σύσκεψη στην Π.Ε. Πρέβεζας για τις παιδικές χαρές και την τελική πιστοποίησή τους

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην Π.Ε. Πρέβεζας, αναφορικά με τις παιδικές χαρές και την τελική πιστοποίησή τους, ώστε να πάρουν το τελικό σήμα του ΥΠΕΣ.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας (διαβάστε ΕΔΩ), είχαν αποδοθεί ευθύνες για το γεγονός ότι ο Δήμος Πρέβεζας δεν έχει πάρει σήμα πιστοποίησης, στην επιτροπή της Π.Ε. Πρέβεζας που είναι αρμόδια και καθυστερούσε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε να κοινοποιηθεί με δικαστικό επιμελητή στο Δήμο Πρέβεζας από την Επιτροπή της Περιφέρειας, ο φάκελος με τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε 4 παιδικές χαρές του Δήμου Πρέβεζας, εντός δέκα ημερών, ώστε να παραλάβουν το σήμα πιστοποίησης του ΥΠΕΣ.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας ισχυρίζονται πως ο Δήμος Πρέβεζας έχει στείλει αναλυτικό φάκελο, μόνο για 4 παιδικές χαρές, ο Δήμος Πάργας για καμία, ενώ ο Δήμος Ζηρού έχει καταφέρει ήδη να λάβει σήμα πιστοποίησης για δύο παιδικές χαρές.

Υποστηρίζουν μάλιστα πως έχουν στείλει τα πορίσματά τους και στην εισαγγελική αρχή, καθώς η ασφάλεια των μικρών παιδιών είναι μείζον ζήτημα και αδικήθηκαν κατάφορα με τα όσα ακούστηκαν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας.