Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2017 18:45

«Τάξη» μπαίνει σιγά-σιγά στο «θολό τοπίο» κυριότητας των δρόμων στους Δήμους του Ν. Πρέβεζας

«Ποιος είναι υπεύθυνος για το δρόμο; Ο Δήμος ή η Περιφέρεια;». Πόσες και πόσες φορές πολίτες των Δήμων Πρέβεζας, Πάργας και Ζηρού και ιδιαίτερα εκείνοι που διαμένουν στα χωριά, έχουν κάνει αυτό το ερώτημα στην προσπάθειά τους να δουν ποιος οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης έχει την ευθύνη ενός δρόμου.
Η Περιφέρεια Ηπείρου ξεκινά να βάζει σιγά-σιγά τάξη στο «θολό τοπίο», καθώς με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας της στις 13/6/2017, μεταβιβάζει την κυριότητα δρόμων αγροκτημάτων και συνοικισμών εντός του Δήμου Πρέβεζας στο Δήμο.
Ειδικότερα δρόμοι σε Σμυρτούλα, Μύτικα, Καστροσυκιά, Κανάλι, Ριζά, Λυγιά, Βράχο, Μεγαδένδρο, Μυρσίνη, Εκκλησιές, Κρυοπηγή, Καμαρίνα, Λούρο, Ωρωπό, Σφηνωτό, Άνω και Κάτω Κοτσανόπουλο, Στεφάνη, Λουτρό, Ρεματιά, Πολύβρυσο, Τρίκαστρο, Παντοκράτορα περνούν πλέον στην κυριότητα του Δήμου Πρέβεζας.
Εκτός από τις παραπάνω περιοχές επαρχιακό δίκτυο (χωρίς ιδιαίτερο λόγο) θεωρούνται δρόμοι σε Νεοχώρι, Άγιο Θωμά, ακόμη και η κεντρική οδός του Καναλακίου, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να μπουν διαφορετικές προδιαγραφές, ενώ και οι Δήμοι δυσκολεύονται να κάνουν τις παρεμβάσεις που επιθυμούν στους παραπάνω δρόμους.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές του Ν. Πρέβεζας.