Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017 13:10

Αποκαλύψεων συνέχεια για το δημοτικό camping – Παραδοχή πως η εταιρεία έκανε εργασίες σε ακίνητο που δε μισθώνει

Η έκταση που μισθώνει ο Δήμος Πρέβεζας στη θέση Τσούκες στο Κανάλι (δημοτικό camping) απασχόλησε και τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας την περασμένη Τετάρτη, έπειτα από τα δημοσιεύματα του atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση έδωσαν νέα «τροφή» για συζήτηση, καθώς κλιμάκιο των υπηρεσιών του Δήμου Πρέβεζας, το οποίο συνόδευαν και δύο Αντιδήμαρχοι, εκτέλεσε δύο φορές αυτοψία στο χώρο και συνέταξε πόρισμα.

Προέκυψε από τη συζήτηση πως οι δύο Αντιδήμαρχοι αντιμετωπίζουν «ελαφρά» το γεγονός ότι κάποιος που μισθώνει δημοτικό ακίνητο εκτελεί εργασίες σε άλλο διπλανό ακίνητο, που αποτελεί δημοτική έκταση που έχει παραχωρηθεί στον πρώην μισθωτή της έκτασης, χωρίς η εταιρεία που διαχειρίζεται τα 19 στρεμ. να έχει ενημερώσει κανέναν.

Την ίδια ώρα οι δύο Αντιδήμαρχοι (οι κ. Γιαννουλάτος και Ματέρης) που συνόδευσαν τους υπαλλήλους των υπηρεσιών κατά τον έλεγχο παραδέχθηκαν ότι εκ των προτέρων γνώριζαν πως εκτελέστηκαν οι εν λόγω εργασίες.

Την ερώτηση προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο έκανε ο επικεφαλής της παράταξης Δημοτική Ριζοσπαστική Συνεργασία, Βασίλης Κωστούλας και ακολούθησε η παρακάτω συζήτηση:

Βαγγέλης Γιαννουλάτος: «Την επόμενη ημέρα που υπήρχαν τα δημοσιεύματα, είπαμε στην Πολεοδομία να ελέγξει το χώρο. Πήγαμε και πάλι σήμερα (Τετάρτη) με τον κ. Ματέρη και δύο υπαλλήλους της υπηρεσίας, τα ίδια είδαμε.

Ο χώρος αυτός είχε ένα τροχόσπιτο. Είχε ακαθαρσίες κτλ. Το καθάρισε ο ιδιώτης. Έχει φυτευτεί και κάποιο γκαζόν. Στη γωνιά υπάρχει μία περίφραξη. Δεν καταλαβαίνουμε αν είναι παλιά ή καινούρια. Είναι μικρή, δεν είναι κάτι τρομερό. Και έχει μία περίφραξη από συρματόπλεγμα, το οποίο είναι παλιό. Αυτό συμβαίνει από την πλευρά του ενός στρέμματος επιπλέον, γιατί αυτός έχει μισθώσει τα 19. Επίσης εκεί δεν υπάρχει καμία άλλη οικοδομική εργασία. Άρα δεν υπάρχει καταπάτηση και ο χώρος θα ελέγχεται».

Κωστούλας: «Αυτός ο χώρος είναι μέσα σε αυτόν που έχουμε μισθώσει;»

Γιαννουλάτος: «Όχι, δεν είναι μέσα. Γειτνιάζει με την ιδιοκτησία του…»

Κωστούλας: «Και προχώρησε να κάνει εργασίες στο ξένο χωράφι;»

Παύλος Σαραμπασίνας (δημοτικός σύμβουλος Δημοτικής Συνεργασίας): «Αυτός ο χώρος δόθηκε για τρία χρόνια στον προηγούμενο ιδιοκτήτη…»

Σήφης Σπυράκος (σύμβουλος Λαϊκής Συσπείρωσης): «Αυτό ήταν στη γωνία…»

Γιαννουλάτος: «Καμία οικοδομική εργασία δεν έχει γίνει»

Διονύσης Καλλίνικος (σύμβουλος Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας): «Κάνει αυτοψία η Πολεοδομία. Με καταγγελία, χωρίς καταγγελία; Από τα δημοσιεύματα; Ενημερώστε μας…»

Κάπου εκεί παρενέβη ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κοσμάς Κορωναίος και διέκοψε τη συζήτηση, ενώ ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάζαρος Πιπιλίδης πρόσθεσε:  «Αναφέρθηκε μέσα στην οικονομική επιτροπή ότι πιθανόν να υπάρχει καταπάτηση σε δημοτική έκταση. Δεν είναι κάτι φοβερό. Δεν υπάρχουν μυστικά. Έκανε αυτοψία η υπηρεσία».