Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 06 Ιουλίου 2017 19:49

Αγωγή του Δήμου Πρέβεζας κατά της Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης

Μία «παλιά ιστορία» αναμένεται να φέρει «αντιμέτωπους» ενώπιων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Πρέβεζας το προσεχές χρονικό διάστημα, το Δήμο Πρέβεζας και την Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Αιτία η αγωγή στην οποία προχώρησε στις 10/4/2017 ο Δήμος Πρέβεζας κατά της Μητρόπολης, με την οποία ζητά να τακτοποιηθεί ορθά στα κτηματολογικά βιβλία του Κτηματολογικού Γραφείου Πρέβεζας, οικόπεδο 50 τ.μ. επί της οδού Παρθεναγωγείου στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας, ως περιουσία του Δήμου.

Το εν λόγω ακίνητο μισθώνεται από το Δήμο Πρέβεζας, ωστόσο μετά από έλεγχο του Δήμου στα κτηματολογικά φύλλα του Κτηματολογικού Γραφείου Πρέβεζας το ακίνητο, έχει καταχωρηθεί εσφαλμένα –σύμφωνα με το Δήμο- κατά πλήρη κυριότητα ως ιδιοκτησία της Ιερά Μητρόπολης Νικοπόλεως και Πρεβέζης.

Με απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας στις 30 Μαρτίου 2017, είχε αποφασιστεί να ασκηθεί η αγωγή, ενώ με απόφαση που υπογράφει ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης στις 5/7/2017 ο Δήμος όρισε δικηγόρο για να υποστηρίξει τα δικαιώματα του Δήμου Πρέβεζας ενώπιων του Μονομελούς Πρωτοδικείου, κατά της Μητρόπολης.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που υπάρχει αντιδικία μεταξύ του Δήμου και της Ι.Μ. Νικοπόλεως και Πρεβέζης αναφορικά με ακίνητη περιουσία.

Ο Καλλικράτης πάντως υποτίθεται πως έλυνε αυτά τα ζητήματα. Μάλλον όχι…