Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017 09:18

Καθυστερεί… επικινδύνως το Υπουργείο Τουρισμού στο ζήτημα της αναγνώρισης της ιαματικής πηγής της Πρέβεζας

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας:

«Σημαντικά βήματα έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο θέμα των αναγνωρίσεων των φυσικών πόρων της χώρας μας ως ιαματικών. Ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας έχοντας εμπλακεί στην διαδικασία που όριζε ο Ν3498/2006 προκειμένου να εξυπηρετήσει τους Δήμους-μέλη του θεωρεί πως η κατάσταση δεν επιτρέπει εφησυχασμό.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στο Υπ. Τουρισμού προς αναγνώριση 113 φάκελοι και από αυτούς έχουν εκδοθεί ΦΕΚ αναγνώρισης για τους 42 (οι 4 τις τελευταίες ημέρες). Υπολείπονται 71 φυσικοί πόροι που πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναγνωριστούν (ανάμεσά τους και ο φυσικός πόρος της Πρέβεζας).

Τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε η διαδικασία προετοιμασίας πρόσκλησης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) που αφορά την χρηματοδότηση των υποδομών των Ιαματικών πηγών. Χωρίς το ΦΕΚ αναγνώρισης μια Ιαματική πηγή δεν θα μπορεί να ενταχθεί.

Περιμένουμε εδώ και καιρό την ΚΥΑ για τις τεχνικές προδιαγραφές των Μονάδων Ιαματικής Θεραπείας και των Κέντρων Ιαματικού Τουρισμού-Θερμαλισμού έτσι ώστε να μπορούν οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών να έχουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.

Περιμένουμε την Υπ. απόφαση για την Διανομή των Ιαματικών Φυσικών Πόρων.

Περιμένουμε τα Προεδρικά Διατάγματα για την κατοχύρωση των ζωνών προστασίας.

Χωρίς όλα τα προηγούμενα η ανάπτυξη του Ιαματικού τουρισμού και κατ’ επέκταση του Τουρισμού Υγείας στην Ελλάδα θα παραμείνει κενό γράμμα. Σίγουρα όλα τα παραπάνω δουλεύονται αλλά πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσουμε».