Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 01:55

Ιδιώτης εσωτερικός ελεγκτής στο ΓΝ Πρέβεζας – Ποιο το κόστος της υπηρεσίας…

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του νόμου 4025/11 (ΦΕΚ 228/α/2011), όταν ακόμη Υπουργός Υγείας στην τότε μνημονιακή Κυβέρνηση ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος, θεσμοθετείται ο εσωτερικός έλεγχος στις δημόσιες μονάδες υγείας σε θέματα διοικητικά, διαχειριστικά και λογιστικά.

Στο πλαίσιο αυτό στις 11/8/2017, υπογράφηκε ανάμεσα στο διοικητική του Νοσοκομείου της Πρέβεζας κ. Μιλτιάδη Παππά και ιδιώτη ελεγκτή, σύμβαση αντί του ποσού των 4.389 ευρώ (με ΦΠΑ), η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων:

Διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου στον τομέα της μηχανογράφησης.

Διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου στον τομέα του διπλογραφικού συστήματος.

Σύνταξή μηνιαίας έκθεσης προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Ετήσια έκθεση πεπραγμένων προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Παρ’ όλα αυτά οι ειδικοί των υπηρεσιών εσωτερικού ελέγχου, κάνουν λόγο για «μύθο» και «σκόρπια χρήματα», αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των εσωτερικών ελέγχων, έτσι όπως διεξάγονται στις δημόσιες μονάδες υγείας του ελληνικού κράτους.

Δεν ακολουθούνται σε αρκετές περιπτώσεις τα Διεθνή Επαγγελματικά Πρότυπα Εσωτερικού Ελέγχου και οι Διεθνείς Βέλτιστες Πρακτικές, με αποτέλεσμα να μη φτάνουν στα χέρια των διοικήσεων τα συμπεράσματα εκείνα και οι προτάσεις εκείνες για να βελτιώσουν τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Ειδικά σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία, σαν αυτή που διανύουμε ως χώρα, ένα τέτοιο ποσό για το ΓΝ Πρέβεζας, για να το διαθέσει σε έναν άλλο κωδικό ή πεδίο, θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμο.