Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017 01:24

Στις… καλένδες το έργο της ύδρευσης της παραλιακής ζώνης του Ν. Πρέβεζας

Το atpreveza.gr είχε αναδείξει στις 26 Μαρτίου 2017 την αρνητική τροπή που πήρε η χρηματοδότηση του έργου «ΥΔΡΕΥΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΒΑΛΑΝΙΔΟΡΡΑΧΗΣ, ΛΟΥΤΣΑΣ, ΒΡΑΧΟΥ, ΛΥΓΙΑΣ, ΧΕΙΜΑΔΙΟΥ, ΡΙΖΩΝ, ΚΑΣΤΡΟΣΥΚΙΑΣ» (δείτε ΕΔΩ αναλυτικό ρεπορτάζ).

Πρόκειται για ένα έργο πολύ σημαντικό για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης του Ν. Πρέβεζας, το οποίο αναδείχθηκε τόσο σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας (διαβάστε ΕΔΩ) από το σύμβουλο της πλειοψηφίας Δημήτρη Κώτση, όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου από το σύμβουλο της παράταξης «Συμμαχία Ηπειρωτών» Γιώργο Ζάκα (δείτε ΕΔΩ).

Οι συνέπειες της προβληματικής υδροδότησης στην παραλιακή ζώνη αποτέλεσαν πλήγμα στην τουριστική εικόνα αρκετών επαγγελματιών σε Λούτσα, Βράχο, Λυγιά, Ριζά κ.α. και το φετινό καλοκαίρι, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις. «Μια έχει μια δεν έχει νερό…», διαμαρτύρονταν αρκετοί επαγγελματίες του τουρισμού στο Βράχο τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η αποτυχία αξιοποίησης της χρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» (ΕΣΠΑ 2014-2020) και η φανερή αδυναμία των Δήμων Πρέβεζας και Πάργας να βρουν άλλες πηγές χρηματοδότησης για ένα έργο μείζονος σημασίας, ρίχνει το… μπαλάκι στην Περιφέρεια Ηπείρου και σε ένα πρόσωπο που ακούει στο όνομα «Τατιάνα Καλογιάννη», ώστε να βρεθεί κάποιου είδους χρηματοδότηση μέσω του Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020».

Το δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας πάντως στη συνεδρίαση της Δευτέρας ενέκρινε ομόφωνα την εκπόνηση μελέτης με τίτλο: «Περιβαλλοντική μελέτη ύδρευσης παραλιών, Βαλανιδορράχης, Λούτσας, Βράχου, Λυγιάς, Χειμαδιού, Ριζών, Καστροσυκιάς».

Πρόκειται ουσιαστικά για τη συμπλήρωση της μελέτης με μία επιπλέον γεώτρηση, σε σύγκριση με την προϋπάρχουσα μελέτη

Το ζήτημα είναι αν υπάρχει η πολιτική βούληση από πλευράς Δήμων Πρέβεζας και Πάργας να θεωρήσουν έργο προτεραιότητας ένα τόσο σημαντικό ζήτημα για τους παραλιακούς οικισμούς ή αν το συγκεκριμένο έργο έχει παραπεμφθεί οριστικά στις… καλένδες.