Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 11:24

Προχωρούν οι διαδικασίες για τη λειτουργία της Δομής Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων στη Φιλιππιάδα

Το αργότερο στις αρχές Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσουν τα μαθήματα στη Δομή Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΥΕΠ) στη Φιλιππιάδα, σύμφωνα με τα όσα τόνισε στο atpreveza.gr ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης.

Όπως σας ενημερώσαμε με σχετικό ρεπορτάζ (δείτε εδώ) το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων μόλις στις 7/9/2017 και με την ένδειξη κατ' επείγον ενημέρωσε τις περιφερειακές διευθύνσεις εκπαίδευσης για την πρόσκληση μόνιμων εκπαιδευτικών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης, για υποβολή αιτήσεων απόσπασης σε Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να οριστούν ως Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) σε Κέντρα ή/και δομές Φιλοξενίας Προσφύγων για το σχολικό έτος 2017-2018, και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να οριστεί ο Συντονιστής για τη Δομή στη Φιλιππιάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπουράκη η ΔΥΕΠ θα λειτουργήσει κανονικά και έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ξεκινήσει το αργότερο μέχρι αρχές Οκτώβρη: «Περιμένουμε τον τελικό αριθμό των παιδιών ηλικίας μέχρι 15 ετών από το Κέντρο Φιλοξενίας. Ήδη η κα Καστάνη που είναι εκεί υπεύθυνη είναι σχεδόν έτοιμη, επίσης υπάρχει παιδίατρος που πηγαίνει στο Κέντρο Φιλοξενίας και ήδη όλα τα παιδιά σχεδόν έχουν έτοιμο το ατομικό δελτίο υγείας, επίσης γίνονται ενέργειες για να ολοκληρωθούν τα εμβόλιά τους. Είμαστε αρκετά προχωρημένοι δηλαδή σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το πότε θα γίνει η έναρξη των μαθημάτων περιμένουμε οδηγία από το Υπουργείο. Πιστεύω τέλη Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτώβρη» τόνισε ο κ. Καμπουράκης.