Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 19:54

Η ένταση στις σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας φέρνει 285 Γερμανούς στρατιωτικούς στο Άκτιο;

Η ένταση στην παγκόσμια πολιτική «σκακιέρα» στις σχέσεις της Γερμανίας και της Τουρκίας, ενδεχομένως να επηρεάσει και την περιοχή μας και ειδικότερα τη ΝΑΤΟϊκή βάση του Ακτίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Sputnik.

Βουλευτές της γερμανικής αντιπολίτευσης θέτουν ως αίτημα στη γερμανική Κυβέρνηση τη μεταφορά των 260 στρατιωτικών και των 25 πιλότων των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων από τις τουρκικές στρατιωτικές βάσεις, στη βάση του Ακτίου, με αποστολή την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, καθώς δεν ανέχονται τους περιορισμούς επισκέψεων που βάζει η Κυβέρνηση Ερντογάν.

Ο Alexander Neu, βουλευτής του κόμματος της γερμανικής Αριστεράς, ο οποίος επισκέφθηκε πρόσφατα τους συμπατριώτες του στην Τουρκία, αναφέρει στο Sputnik: «Η αποστολή των στρατιωτικών μας θα μπορούσε να εκτελείται από τη βάση στο Άκτιο της Πρέβεζας. Θα ήταν λίγο περισσότερο πολύπλοκο, αλλά οπωσδήποτε όχι αδύνατο. Αλλά η Κυβέρνησή μας δεν έχει τη θέληση να το πράξει. Ελπίζουμε να αναθεωρήσει, αλλά είναι πρόθυμη να δεχθεί πολλά από την Τουρκία».

Το βάρος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, για τη βάση του Ακτίου έχει πέσει τον τελευταίο χρόνο σε αποστολές επιτήρησης στα σύνορα της Πολωνίας και της Ρουμανίας, λόγω της έντασης ΝΑΤΟ-Ρωσίας.