Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 08 Οκτωβρίου 2017 11:07

«Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Αγ. Ανδρέα» ξεκαθαρίζει η Π.Ε. Πρέβεζας

«Αναταράξεις» παντός τύπου στο δημόσιο διάλογο σχετικά με την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων της Πρέβεζας, προκλήθηκαν από τις αποκαλύψεις του διευθυντή της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας Ενόπλων Δυνάμεων (ΥΠΑΑΠΕΔ), Γιώργου Ζησιμάτου στο atpreveza.gr (δείτε ΕΔΩ).

IMG 6312

Ο κ. Ζησιμάτος ανέφερε σχετικά με το Κάστρο του Αγίου Ανδρέα, το οποίο έχει περάσει στη δικαιοδοσία της Π.Ε. Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ): «Και η Περιφέρεια πρέπει επίσης να κινηθεί γρήγορα, γιατί με το άλλο Κάστρο που τους έχουμε παραχωρήσει, τον Άγιο Ανδρέα, δε βλέπω να γίνεται κάτι και θα χάσουν τις προθεσμίες και θα μείνουν εκτός συμφωνίας. Ίσως και να έχουν ήδη βρεθεί. Δε φταίμε εμείς. Υπάρχει μία ολιγωρία. Έχουν και χάρη να μη πληρώσουν αμέσως».

Το atpreveza.gr επικοινώνησε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, ο οποίος μας ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον Αγ. Ανδρέα… Ετοιμάζονται ήδη οι μελέτες!» και θα προσκομίσει αναλυτικά στοιχεία στην ιστοσελίδα μας τις επόμενες ημέρες για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του.

Υπάρχει μια λογική πάντως στο να μη… καλοβλέπει η ΥΠΑΑΠΕΔ λύσεις τύπου «Αγίου Ανδρέα» για τα στρατόπεδα της υπόλοιπης χώρας, καθώς ο τρόπος που απέκτησε το ΔΟΥΚΑ η Π.Ε. Πρέβεζας ήταν καινοτόμος και δίνει τη δυνατότητα πληρωμής 30.000 ευρώ το χρόνο και με περίοδο χάριτος επτά ετών, την ώρα με το νέο νόμο που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το πρώην στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα, θα μπορούσε να έχει οφέλη για τις Ένοπλες Δυνάμεις μέχρι και 500.000 ευρώ το χρόνο.

Επίσης καταδείχθηκε με τα όσα είπε ο κ. Ζησιμάτος ότι το «τρίγωνο» Δήμος Πρέβεζας-ΥΠΑΑΠΕΔ-Μελετητική Εταιρεία, είναι σε απόλυτη συνεργασία-συνεννόηση για την αξιοποίηση του Σολωμού και του Πεδίου Βολής και δύσκολα θα υπάρχουν μεταξύ τους «δυσάρεστες εκπλήξεις» στη διαπραγμάτευση που θα γίνει για τον τρόπο αξιοποίησης.

Στη συνέντευξη, ο κ. Ζησιμάτος ανέφερε επίσης ότι έχει λυθεί το θέμα της κυριότητας του Πεδίου Βολής για το Στρατό. Αν είναι έτσι για ποιο λόγο οι Ένοπλες Δυνάμεις, προσέφυγαν σε ένδικα μέσα γι' αυτό εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου.

Υπάρχουν βέβαια και ερωτηματικά που παραμένουν άλυτα και θα πρέπει να τα απαντήσει ο Δήμος Πρέβεζας.

Μπορεί να παρακαμφθεί δασική έκταση στο Πεδίο Βολής Παντοκράτορα;

Μπορεί να παρακαμφθεί χώρος αρχαιολογικών ευρημάτων (το Κάστρο της Μπούκας), εφόσον αποδειχθεί πως βρίσκεται στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Σολωμού; (τέτοια συζήτηση έγινε και στη σύσκεψη Δήμου και Περιφέρειας για τα ιαματικά λουτρά).

Για ποιους λόγους ο Δήμους δεν προχωρά σε μία ολιστικού τύπου ανάπτυξη ολόκληρου του μετώπου Λουτρά-Παντοκράτορας, που μπορεί να του δώσει ανυπολόγιστα οφέλη;

Προσφάτως υπήρξαν και οι πρώτες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία για την αξιοποίηση των στρατοπέδων (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ).

Και το ερώτημα παραμένει το εξής: Οι δημότες τι θέλουν να γίνει με αυτές τις εκτάσεις;