Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 11:22

Συνεχίζεται «σίριαλ» υπεξαίρεσης για το ΓΝ Πρέβεζας που αφορά το σκάνδαλο «Λαυρεντιάδη»

Στις 23/10/2017 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, θα πραγματοποιηθεί μία ακόμη δίκη, που αφορά το «σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-Alapis – Proton Bank», που είχε συνταράξει το πανελλήνιο πριν από μερικά χρόνια και είχε προεκτάσεις και σε υψηλό πολιτικό επίπεδο.

Στο σκάνδαλο υπεξαίρεσης χρημάτων από το Ελληνικό Δημόσιο, έχει εμπλακεί και το Νοσοκομείο Πρέβεζας για υπόθεση που κρατά από το 2009 και έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα σε ρεπορτάζ του atpreveza.gr.

Κατηγορούμενος στη δίκη στις 23 Οκτωβρίου είναι ο «άφαντος» Περικλής Λίβας, Αντιπρόεδρος, Δ/νων Σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας «ΠΝΓ Γερολυμάτος ΑΕΒΕ», στενός συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και «μπλεγμένος» τόσο στην Alapis, όσο και στην Proton Bank, μαζί με τη σύζυγό του.

Στις 31/12/2009 ο Λίβας ιδιοποιήθηκε παράνομα το ποσό των 273.636,33 ευρώ, που εκ παραδρομής κατέθεσαν οι υπάλληλοι του ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ στο λογαριασμό της εταιρίας «Π.Ν.Γ. ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ ΑΕΒΕ», της οποίας ήταν τότε Αντιπρόεδρος, Δ/νων Σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπους, καθώς και της εταιρίας «ALAPIS Ανώνυμος Συμμετοχική Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρία Φαρμακευτικών Χημικών και Βιολογικών Προϊόντων ΑΕΒΕ», που από της 12/10/2007 έως 27/10/2008 είχε εκχωρήσει στην τράπεζα «UNICREDIT BANK AG», ήτοι ενεργούσε υπό διπλή ιδιότητα, το οποίο δεν απέδωσε ως όφειλε, αλλά το παρακράτησε και το ιδιοποιήθηκε παρανόμως.

Η Τράπεζα μάλιστα είχε σύρει στα δικαστήρια το ΓΝ Πρέβεζας το 2014 για το θέμα αυτό.

Δικηγόρος που όρισε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Πρέβεζας θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, με επιφύλαξη για την χρηματική ικανοποίηση της υλικής και ηθικής ζημίας που υπέστη το ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ εξ’ αιτίας της παράνομης συμπεριφοράς του κατηγορουμένου.