Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 11:47

Ο αποχαρακτηρισμός ακινήτων που είναι χαρακτηρισμένα ως «πράσινα»… τινάζει στον «αέρα» το Δήμο Πρέβεζας…

Πριν από περίπου ένα χρόνο (δείτε ΕΔΩ), στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας ο Δήμος της Πρέβεζας ήρθε μπροστά σε ένα κρίσιμο για τα οικονομικά και το μέλλον του ζήτημα, που αφορά περιουσίες των πολιτών που ζητούν τροποποιήσεις του σχεδίου πόλης.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας στις 12 Οκτωβρίου, ένα παρόμοιο θέμα ήρθε στο προσκήνιο και αφορά αίτηση ιδιοκτητών ακινήτου 5.200τ.μ. στη θέση «Κυανή Ακτή», που είναι χαρακτηρισμένο ως Κ.Χ. Πράσινο, σύμφωνα με το σχέδιο πόλης.

Οι ιδιοκτήτες ζητούν:

1. Ή την αναθεώρηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Πρέβεζας και να αποχαρακτηρισθεί το ακίνητο από Κ.Χ. Πράσινο ώστε να τους αποδοθεί ελεύθερο .

2. ή να συντελεσθεί η αναγκαστική απαλλοτρίωση. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να γίνει πράξη αναλογισμού και υποχρεώσεων, καθορισμός τιμής μονάδος κ.λ.π.

3. Να τους παραχωρήσει ο Δήμος άλλο ακίνητο εντός της πόλης Πρέβεζας και ίσης εμπορικής αξίας με το ανωτέρω ακίνητο των αιτούντων.

Γίνεται κατανοητό πως ομόφωνα η οικονομική επιτροπή παρέπεμψε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συζήτηση που θα γίνει και οι αποφάσεις που θα ληφθούν.