Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017 12:17

Εντός 10ημέρου ο ανάδοχος της τροποποίησης του Master Plan του Λιμένα Πρέβεζας – «Επαφή» με Χαρίτση για τη χρηματοδότηση

Εξελίξεις αναμένονται στο «μέτωπο» του Master Plan του λιμένα Πρέβεζας, την ώρα που φαίνονται όλα τα κομμάτια του «παζλ» του συγκεκριμένου κρίσιμου θέματος για την πόλη να «δένουν». Αρχικά, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από τη διοίκηση του ΔΛΤ Πρέβεζας, ο ανάδοχος του έργου της μελέτης τροποποίησης του Master Plan του Λιμένα Πρέβεζας, θα βγει εντός των επόμενων 10 ημερών, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικά για τις μετέπειτα ενέργειες.

Μετά τη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαϊλης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βαγγέλη Συγκούνας, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή (δείτε ΕΔΩ αναλυτικό ρεπορτάζ), είχαμε επισημάνει πως η λύση για τις εργασίες βελτίωσης των κρηπιδωμάτων ενδεχομένως να έρθει από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Εκεί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Γεώργιο Δέδε, όπου υπήρξε η δέσμευση πως θα υπάρξει χρηματοδότηση από το ΠΔΕ, καθώς αναμένονται αρκετά χρήματα από τις επιστροφές έργων (δείτε ΕΔΩ).

Επόμενο «βήμα» για την άντληση χρηματοδότησης είναι ραντεβού με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση, καθώς τα έργα στο λιμάνι (ανατολική προβλήτα, χώρος κρουαζιέρας κ.α.) θα κοστίσουν πολλά εκατομμύρια ευρώ. Υπάρχουν λύσεις μέσω ΕΣΠΑ και ήδη έχει γίνει η πρώτη επαφή με το γραφείο του κ. Χαρίτση, ώστε να κλειστεί η συνάντηση και να ενταχθεί το έργο σε κάποιο χρηματοδοτικό εργαλείο.