Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 15:48

Συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας:"Δίνουμε αγωνιστική απάντηση στο αναπτυξιακό τους συνέδριο"

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Συνέλευση συντονισμού εργαζομένων-ανέργων Πρέβεζας:

Στις 23 και 24 Οκτώβρη μεγάλο μέρος του κυβερνητικού επιτελείου μαζί με τον Πρωθυπουργό θα βρίσκεται στα Γιάννενα, σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να κάνει πλύση εγκεφάλου στην εργαζόμενη πλειοψηφία, στους άνεργους και τη νεολαία προκειμένου να πείσει πως τα βάσανα τελειώνουν και πως καταφτάνει η «ανάπτυξη». Μια «ανάπτυξη» που πέρασε από πάνω μας αφήνοντας πίσω μείωση μισθών, ανεργία, απλήρωτη εργασία και ελαστική εργασία.

Πιστεύει κανείς πως η «ανάπτυξη» η οποία ευαγγελίζονται είναι η αλλαγή αυτής της εικόνας και η επιστροφή σε κάποιες ευκολότερες στιγμές του παρελθόντος; Λάθος. Η «ανάπτυξη» για την οποία μιλάνε είναι απλά η συλλογή των «καρπών» από την αντεργατική καταιγίδα των τελευταίων χρόνων. Επενδύουν (όπως και οι φιλόδοξοι επενδυτές τους...) oπως ένας πεινασμένος, φτωχός και κατά μεγάλη πλειοψηφία άνεργος λαός δε θα τολμήσει να βγάλει τσιμουδιά αν ένα ποσοστό του βρει μια δουλειά με ψίχουλα και ημερομηνία λήξης.

Επενδύουν στη συνέχεια και στη σταθεροποίηση της εξαθλίωσης. Ονομάζουν επενδύσεις και έργα πράγματα που χρηματοδοτούνται από τον πλούτο που κλέβουν όλα αυτά τα χρόνια και ένα μικρό μέρος του το επιστρέφουν, απλά και μόνο για να κινηθούν τα γρανάζια των καπιταλιστικών οικονομιών.

Ένα είναι το δίλλημα. Όταν εκεί έξω κάποιοι πλουτίζουν στις πλάτες μας και παρόλα αυτά προσπαθούν να μας πείσουν πως είναι «ανάπτυξη» και «εθνική επιτυχία» το να δουλεύεις με 400 και 500 ευρώ μέχρι τα βαθιά γεράματα και όταν πλέον θα σε έχουν «στραγγίσει» και δεν θα είσαι ανταγωνιστικός θα είναι δικαίωμα τους να σε απολύσουν, ή θα ζήσεις στη μιζέρια για όσο αντέξεις ή θα διεκδικήσεις τη ζωή που μπορείς να έχεις, αλλά στην κλέβουν γιατί δε συμβιβάζεται με τα κέρδη τους.

Εμείς θα σταθούμε εμπόδιο στην «ανάπτυξη» που η «επενδυτική δικτατορία» θα έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στους κατοίκους της Πρέβεζας και της Ηπείρου. Κόμβος σε αυτή την αναμέτρηση είναι να ηττηθεί και να καταρρεύσει η κυβέρνηση και τα σχέδια της και όλοι οι επίδοξοι μνηστήρες του αντιδραστικού συνασπισμού εξουσίας. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν θα μας βρίσκουν μπροστά τους.

Σας καλούμε να δώσουμε τη μάχη για ένα ρωμαλέο εργατικό και λαϊκό κίνημα που δε θα ζητάει ψίχουλα από το τραπέζι των χορτάτων, αλλά θα διεκδικεί το καρβέλι για να ικανοποιηθούν οι κοινωνικές ανάγκες.

ΤΡΙΤΗ 24/10 ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 6:30 μ.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ