Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 11:13

Με πυροσβεστικό όχημα τύπου STEYR, δωρεά από το δήμο Ζηρού, ενισχύεται η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας

Με ένα πυροσβεστικό όχημα τύπου STEYR θα ενισχυθεί η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ζηρού να παραχωρήσει δωρεάν το όχημα που έχει στην κατοχή του εδώ και πάνω από μία δεκαετία και το οποίο παραμένει παροπλισμένο.

18589

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου το όχημα είχε παραχωρηθεί στο δήμο Ζηρού το 2007 από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, για την κατάσβεση πυρκαγιών και τη μεταφορά νερού σε δεξαμενές των γεωργοκτηνοτρόφων, ωστόσο εδώ και 10 χρόνια είναι παροπλισμένο και δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ ούτε για την κατάσβεση πυρκαγιών ούτε για τη μεταφορά νερού αφού η χωρητικότητά του είναι πολύ μικρή.

Η ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας κατέθεσε αίτημα προς το δήμο Ζηρού για την παραχώρηση του οχήματος σημειώνοντας πως με ίδια μέσα θα προσπαθήσει να το καταστήσει λειτουργικό και επιχειρησιακό, ώστε να μπορέσει να ενισχύσει το εθελοντικό έργο της δασοπυρόσβεσης στην περιοχή.

Μετά από συζήτηση το Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού αποφάσισε κατά πλειοψηφία τη δωρεά του παλαιού πυροσβεστικού οχήματος στη ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας, το οποίο αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειες της ιδιαίτερα δραστήριας ΛΕΚ Ν. Πρέβεζας στον τομέα της πυροπροστασίας.