Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2017 20:56

Στον… αέρα το δυτικό κρηπίδωμα του λιμένα Πρέβεζας;

Η εταιρεία «Τουριστικός Λιμένας Α.Ε.» κατέθεσε αίτηση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας για να συζητηθεί ένα πολύ σημαντικό θέμα, αυτό της αντιστήριξης του βόρειου και του δυτικού κρηπιδώματος.

Η αίτηση προωθήθηκε ήδη προς συζήτηση σε συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπου ο επιστήμονας-μηχανικός της εταιρείας Μαρίνα Α.Ε., τόνισε: «Σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη, προβλέπεται η εκβάθυνση της λιμενολεκάνης του τουριστικού λιμένα. Η εταιρεία πραγματοποίησε γεωτρήσεις έγινε γεωτεχνική μελέτη, από την οποία προέκυψε ότι τόσο το βόρειο όσο και το δυτικό κρηπίδωμα, είναι κατασκευασμένα επάνω σε μπαζώματα , με συνέπεια να είναι στον αέρα.

Σύμφωνα με την σύμβαση ,μεταξύ της εταιρείας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να προβεί σε όλες τις εργασίες ,οι οποίες είναι απαραίτητες για την αντιστήριξη του βόρειου κρηπιδώματος. Το δυτικό κρηπίδωμα δεν προβλέπεται σε καμία συμβατική υποχρέωση».

Το Δ.Σ. αποφάσισε τότε να αναβάλει το θέμα και να το φέρει προς συζήτηση μόλις έχει στα χέρια του όλα τα στοιχεία που απαιτούνται.

Γενικότερα το θέμα με τα κρηπιδώματα του λιμένα Πρέβεζας (η παραλία της πόλης) έχει απασχολήσει εντόνως και τις συζητήσεις που έγιναν προσφάτως ανάμεσα στη δημοτική αρχή, τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουρουμπλή, αλλά και το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Δέδε.