Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 21:55

Ενέργειες από τη ΔΔΕ Πρέβεζας για την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου

Συντονισμένες ενέργειες για την ίδρυση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου κάνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πρέβεζας.

20171110 133719_resized

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του atpreveza.gr η Διεύθυνση έχει κάνει ήδη επαφές με το Υπουργείο Παιδείας, εκφράζοντας την ανάγκη για τη δημιουργία μιας τέτοιας σχολικής μονάδας στην Πρέβεζα, ενώ σε συνεργασία με το δήμο Πρέβεζας αναζητείται ο χώρος που θα μπορούσε να στεγάσει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

20171110 133042_resized

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο των εγκαταστάσεων του πρώην ΚΕΓΕ -οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και αρκετά χρόνια- και ήδη έγινε μια πρώτη επί τόπου εκτίμηση για το αν μπορούν οι εγκαταστάσεις να χρησιμοποιηθούν. Παράλληλα έγινε και μια πρώτη επαφή με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αφού οι εγκαταστάσεις ανήκουν στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό (ΕΛΓΟ Δήμητρα), και υπήρξε θετική ανταπόκριση.

20171110 133626_resized

Να τονίσουμε πως η ίδρυση ενός Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου θα δώσει τη δυνατότητα σε μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, να ωφεληθούν από τα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα της συγκεκριμένης δομής, και μέσα από την ακαδημαϊκή και επαγγελματική εκπαίδευση να οδηγηθούν σε μεταλυκειακές δομές εκπαίδευσης και σε ανεξάρτητη ή εποπτευόμενη εργασία.