Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012 21:23

Αποκαλυπτικά στοιχεία για το κόστος των ΔΟΥ στο Νομό Πρέβεζας

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες αναφορές και ενδιαφέροντα στοιχεία εμπεριέχει το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Επεξεργασίας και τελικού Σχολιασμού του Σχεδίου Ενοποιήσεων των ΔΟΥ, του Υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το κόστος λειτουργίας των Εφοριών στο Νομό Πρέβεζας, σύμφωνα με το προηγούμενο λειτουργικό καθεστώς.

Όπως έχετε ενημερωθεί από το atpreveza.gr (διαβάστε ΕΔΩ), στο Νομό Πρέβεζας, θα παραμείνει μόνο μία Εφορία, αυτή στην έδρα του Νομού, στην πόλη της Πρέβεζας. Το σύνολο εσόδων της ΔΟΥ Πρέβεζας ανέρχεται σε 42.207.000 ευρώ και οι συναλλασσόμενοι είναι 38.501. Αντίστοιχα στη ΔΟΥ Φιλιππιάδος τα έσοδα ήταν 8.267.000 ευρώ και οι συναλλασσόμενοι 9.019. Στη ΔΟΥ Φαναρίου (Φαναρίου-Πάργας) τα έσοδα ήταν 9.019.000 ευρώ και οι συναλλασσόμενοι 12.080.

Στις υπό αναστολή λειτουργίας ΔΟΥ στο Νομό Πρέβεζας, υπάρχουν τα παρακάτω στοιχεία στο πόρισμα: Στη ΔΟΥ Φιλιππιάδος υπάρχουν 7 υπάλληλοι  και το μηνιαίο μίσθωμα του κτιρίου είναι 1.614 ευρώ. Στην Εφορία του Φαναρίου είναι επίσης 7 οι υπάλληλοι και το μίσθωμα του κτιρίου είναι 2.420 ευρώ το μήνα.

Η ενοποιημένη ΔΟΥ Πρέβεζας θα έχει 49 υπαλλήλους που θα υπηρετούν σε αυτή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το μίσθωμα του κτιρίου είναι, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της Επιτροπής 16.000 ευρώ (!) το μήνα, για το κτίριο που υπάρχει στην πόλη της Πρέβεζας και στεγάζει και τώρα την Εφορία.

Σχετικά με την ενοποίηση το πόρισμα αναφέρει:

«Και οι 3 ΔΟΥ στεγάζονται  σε μισθωμένα κτίρια. Επίσης η Πρέβεζα αποτελεί την πρωτεύουσα του Νομού. Το κτίριο της ΔΟΥ Πρέβεζας επαρκεί για τη συστέγαση όλων των ΔΟΥ του Νομού.

Άρα προτείνεται η συστέγαση όλων των ΔΟΥ του Νομού στο κτίριο της ΔΟΥ Πρέβεζας.

Προτείνεται η λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων στο Φανάρι και τη Φιλιππιάδα, με την προϋπόθεση της δωρεάν παραχώρησης χώρου από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την αιτιολογία της δυσκολίας πρόσβασης (εξυπηρέτηση ορεινών περιοχών)».

Το Υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ότι  το εκτιμώμενο κόστος της ενοποίησης στο Νομό Πρέβεζας (διαρρύθμιση χώρων, μεταφορά εξοπλισμού και γραφείων, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις), θα είναι 23.000 ευρώ, ενώ το μηνιαίο ελάχιστο όφελος από την ενοποίηση στην περιοχή μας (μισθώματα, επιδόματα θέσεων ευθύνης,  λειτουργικά έξοδα), θα ανέρχεται στα 5.673 ευρώ.

Συνεπώς το κόστος μεταστέγασης θα αποσβεστεί σε 4,1 μήνες.

Στο πόρισμα σημειώνεται επίσης ότι: «Δύο ΔΟΥ (Θεσπρωτικό Πρέβεζας και Πέραμα Ρεθύμνου), οι οποίες δεν τέθηκαν ποτέ σε λειτουργία μέχρι σήμερα, θα πρέπει να καταργηθούν με νομοθετική διάταξη».