Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012 10:18

Μία περίεργη πομπή στο Βαθύ...

Ακόμη ένα περιστατικό που δείχνει πόσο σύνθετο είναι το ζήτημα της παρουσίας μεταναστών χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα στο Νομό Πρέβεζας, σημειώθηκε την Παρασκευή στην Πρέβεζα. Σε παλαιότερη αναφορά μας, είχαμε επισημάνει ότι τo ταξίδι προς Ιταλία για ένα σκάφος με 27 αλλοδαπούς σταμάτησε στην Κέρκυρα, ενώ είχε ξεκινήσει από κάποια παραλία της Πάργας (διαβάστε ΕΔΩ).

Οι εισαγγελικές αρχές αποφάνθηκαν πως οι αλλοδαποί θα πρέπει να κρατηθούν στην Πρέβεζα, καθώς από τον δικό μας Νομό ξεκίνησαν την προσπάθειά τους για να ταξιδέψουν μέχρι την Ιταλία. Οι 11 εξ αυτών όμως είχαν επάνω τους έγγραφα προσωρινής παραμονής στη χώρα μας και αφέθηκαν ελεύθεροι. Σχηματίστηκε έτσι μια παράξενη πομπή 11 ανθρώπων ταλαιπωρημένων, να προχωρούν προς το Βαθύ με τα μπογαλάκια τους στον ώμο. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα έψαχναν τρόπο για να πάνε πάλι στην Πάργα!

Και θα ρωτήσει κάποιος; Μα είχαν προσωρινά έγγραφα για να μείνουν στη χώρα μας και πληρώνουν χρήματα για να φύγουν από την Ελλάδα; Το περιστατικό φανερώνει ότι ο Νομός Πρέβεζας και γενικότερα οι ακτές της Ελλάδας είναι «πύλη» διαφυγής γι' αυτούς τους ανθρώπους προς τη Δυτική Ευρώπη. Και οι 11 που αφέθησαν ελεύθεροι θα επιχειρήσουν πιθανότατα και πάλι να φύγουν.