Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012 02:26

Στο ρυθμό του Εγκέλαδου η Πρέβεζα

Ανησυχία προκάλεσε η σεισμική δόνηση, που σημειώθηκε χθες στις 6:20 το απόγευμα με το επίκεντρο να βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Πρέβεζα και τη Λευκάδα και συγκεκριμένα 16 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας.

Η σεισμική δόνηση είχε μικρή διάρκεια, ωστόσο ήταν ιδιαίτερα αισθητή στους κατοίκους της πόλης της Πρέβεζας ,πολλοί από τους οποίους βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

quake 2

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν στα 5 χιλιόμετρα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός τόσο στη Λευκάδα όσο και στην Αιτωλοακαρνανία, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Η Πρέβεζα πάντως συνέχισε να βρίσκεται στους...ρυθμούς του εγκέλαδου μέχρι αργά μετά τα μεσάνυχτα αφού καταγράφηκαν τέσσερις μετασεισμοί.

Στις 7.15μ.μ., σύμφωνα με το seismoi.gr, είχαμε μία δόνηση 3,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, 18 χιλιόμετρα δυτικά της πόλης μας, στο θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στην Πρέβεζα και τη Λευκάδα και στις 9.09μ.μ., είχαμε ακόμη έναν στην ίδια περιοχή, της τάξης των 3,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.

Στις 9.22 μ.μ. μια νέα δόνηση 2,8 ρίχτερ με επίκεντρο 16 χλμ Νοτιοδυτικά της Πρέβεζας ταρακούνησε την Πρέβεζα, ενώ στη 1:05 π.μ. σημειώθηκε νέα δόνηση 3,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ 11 χιλιόμετρα δυτικά της Πρέβεζας.

quake 1

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί σημειώνοντας ότι ο κύριος σεισμός ήταν αυτός που συνέβη χθες το απόγευμα και το φαινόμενο φαίνεται να εξασθενεί, ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι όσον αφορά τη σεισμική δόνηση που συνέβη στις 6:20, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκομείου Αθηνών έκανε λόγο για σεισμό 4,5 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ, το Τμήμα Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για σεισμό 4,6 βαθμών, το Εργαστήριο Σεισμολογίας Πανεπιστημίου Πατρών για σεισμό 3,8 βαθμών και το seismoi.gr για σεισμό 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ.