Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 05 Μαρτίου 2018 13:49

Ειλημμένη απόφαση για νέο κοιμητήριο στο Νεοχώρι παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων - “Στάχτη στα μάτια” η απόφαση του 2013;

Η αναγκαιότητα της κατασκευής νέου κοιμητηρίου εντός των ορίων του Δήμου Πρέβεζας, απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας, έπειτα από ερώτημα του δημοτικού συμβούλου της Δύναμης Ενότητας και Δημιουργίας Διονύση Καλλίνικου.

Σε ενημέρωση που έγινε από την προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ντ. Μωραϊτη, αναφέρθηκε πως έχει συνταχθεί η γεωλογική μελέτη, η οποία βρίσκει το έδαφος κατάλληλο στη θέση “Αγία Τριάδα”. Η μελέτη αυτή δεν εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας λόγω των αποστάσεων. Η νομοθεσία όμως έχει τροποποιηθεί και κατά συνέπεια θα τροποποιηθεί αντίστοιχα η γεωλογική και η περιβαλλοντική μελέτη από τις υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η διαδικασία των εγκρίσεων.

Στην απόφαση για το νέο κοιμητήριο που είχε παρθεί το 2013 (δείτε ΕΔΩ), ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Μπαϊλης είχε τονίσει πως θα εξεταστούν και άλλοι χώροι. Οι κάτοικοι όμως που αντιδρούσαν στην κατασκευή του νέου κοιμητηρίου στη θέση “Αγία Τριάδα”, θεωρούν πως επρόκειτο για “στάχτη στα μάτια” τους. Η προϊσταμένη των τεχνικών υπηρεσιών αναφέρθηκε στο θέμα και υποστήριξε πως στο Υπουργείο συζήτησαν αυτό το θέμα και η απάντηση είναι ότι εφ' όσον το προβλέπει το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που έχει εγκριθεί εκεί πρέπει να πάει το νέο κοιμητήριο.

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Δήμος κοίταξε και άλλες πιθανές λύσεις, ωστόσο η συγκεκριμένη έκταση είναι η μόνη δημοτική, μακριά από κατοικίες, που προσφέρεται για νέο κοιμητήριο.