Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2012 19:00

Μικροπροβλήματα από την κακοκαιρία-νέες διακοπές ρεύματος

Στο σκοτάδι βυθίστηκαν και χθες αρκετές γειτονιές της Πρέβεζας λόγω διακοπής ρεύματος που προκλήθηκε από βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΗ εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Η καταιγίδα που ξέσπασε λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ της Κυριακής και οι κεραυνοί που την συνόδευαν είχε ως συνέπεια να σημειωθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση τα οποία εντοπίστηκαν για μια ακόμη φορά κυρίως στα Λευκαδίτικα.

Την ίδια στιγμή μικρά, ανάλογα με τις ποσότητες νερού που δέχτηκε η Ήπειρος, ήταν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην Πρέβεζα κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Η πρόβλεψη για έντονα καιρικά φαινόμενα έθεσε σε επιφυλακή τις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς και τον Δήμο της Πρέβεζας συνεργεία του οποίου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Ευάγγελο Ροπόκη εργάστηκαν το Σάββατο και την Κυριακή όπου και καταγράφηκε η κορύφωση της κακοκαιρίας.

IMG 2324

Η Δημοτική Ενότητα Πρέβεζας δεν δέχτηκε μεγάλες ποσότητες νερού αλλά δυνατό αέρα και σταγονες λασποβροχής σε αντίθεση με την παραλιακή ζώνη αλλά και τα ορεινά του Δήμου όπου εκτός από βροχή έπεσε και δυνατό χαλάζι.

Όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Βαγγέλης Ροπόκης, ο οποίος σήμερα το πρωί επισκέφθηκε τα σημεία που παρουσίασαν προβλήματα υπήρξαν ζημιές σε αγροτικούς δρόμους σε Κανάλι, Καστροσυκιά , Καμαρίνα και Κρυοπηγή οι οποίες ωστόσο λόγω των παρεμβάσεων που είχαν γίνει δεν έλαβαν μεγάλη έκταση.

Εκείνοι ωστόσο που φαίνεται να επλήγησαν περισσότερο από τα φαινόμενα είναι οι ελαιοπαραγωγοί αφού η χαλαζόπτωση προκάλεσε μεγάλες ζημιές στον καρπό τόσο σε δημοτικές κοινότητες του Ζαλόγγου όσο και σε Λούρο και Ωρωπό.

Το γεγονός αυτό επισημαίνει και ο αντιδήμαρχος Λούρου Λάζαρος Παπαχρήστος ο οποίος τονίζει ότι ζημιές υπήρξαν και σε αγροτικούς δρόμους στα όρια του πρώην Δήμου Λούρου.

(Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή που εξαιτίας των κεραυνών η Πρέβεζα βυθίστηκε στο σκοτάδι)