Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 13:22

“Βάλε γκολ στο τέρμα, όχι στη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!” (pics)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το μαθητικό αθλητικό τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 με σύνθημα: “Βάλε γκολ στο τέρμα, όχι στη ζωή σου! Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά!”. Οι μαθητές ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Πρέβεζας, έφτιαξαν τις ομάδες τους και αγωνίστηκαν μεταξύ τους, προβάλλοντας και με αυτό τον τρόπο ότι η συλλογικότητα και ο αγώνας είναι τα όπλα των μαθητών, κόντρα στις ανώδυνες διεξόδους που πασάρει το σύστημα στη νεολαία, τους μαθητές, όπως είναι τα ναρκωτικά.

31533e13b7ea6982cbb413f412b24048 L

Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας της Συντονιστικής Επιτροπής όμως φάνηκε και ότι είναι επιτακτικό να φτιαχτούν αθλητικές δομές, δωρεάν γήπεδα, στα οποία θα έχει πρόσβαση η νεολαία της πόλης, μιας και δεν υπάρχει καμία αθλητική τέτοια δομή στην πόλη της Πρέβεζας. Οι νικήτριες ομάδες θα βραβευθούν στο School Art Festival το επόμενο Σάββατο.

Μέρες τώρα οι μαθητές από τα σχολεία της Πρέβεζας προετοιμάζονται για τη μεγάλη μαθητική τους γιορτή, το School Art Festival, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24/3, στις 19:30, στη Λαϊκή Αγορά. Όλες αυτές τις μέρες οι μαθητές έχουν ανοίξει τη συζήτηση μέσα στα μαθητικά συμβούλια, σε σχέση με τον άδικο πόλεμο για τα κέρδη και όσα συμβαίνουν γύρω μας, αλλά και πώς οι μαθητές θα συμμετέχουν και θα εκφραστούν μέσα από την ερασιτεχνική δημιουργία. Το πώς μέσα από τις μουσικές, τα τραγούδια, μέσα από το graffiti και τα project που ετοιμάζουν θα εκφράσουν αυτό που λέει και το σύνθημα του School Art Festival : «Αν ξυπνήσεις μονομιάς θα ‘ρθει ανάποδα ο ντουνιάς». Η Συντονιστική Επιτροπή των μαθητών έφτιαξε πανό που κρέμασε στο κάστρο της πόλης και καλεί όλους τους μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή.