Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018 15:40

Ο πολύπαθος δρόμος Καμαρίνας-Ωρωπού – Υπέστη καθίζηση, έγινε απευθείας ανάθεση με μορφή κατ΄ επείγοντος

Είναι έργο που έχει πολυδιαφημιστεί από τη δημοτική αρχή του Δήμου Πρέβεζας, ως το έργο που θα ενώσει την ενδοχώρα με τα παράλια του Δήμου δίνοντας νέες δυνατότητες στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής (δείτε ΕΔΩ το σχετικό ρεπορτάζ από τα έργα το 2014). Ο λόγος για την οδική σύνδεση Καμαρίνας-Ωρωπού, ο οποίος απέκτησε πρόβλημα προσβασιμότητας λόγω καθίζησης, ενώ πρόκειται για ένα πολύ “φρέσκο έργο”. Για το συγκεκριμένο έργο είχε γίνει πολλές φορές συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας, καθώς παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για κακοτεχνίες και προβλήματα, με τη δημοτική αρχή βέβαια να κάνει λόγο για “μηδενισμό” του έργου της και για ένα έργο πνοής. Ήταν ένα έργο που το 2013 άλλαξε χάραξη, καθώς υπήρχαν ευρύματα της Αρχαιολογίας (δείτε ΕΔΩ).

Όπως προκύπτει από το πρακτικό της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Πρέβεζας στη συνεδρίαση της 15ης Μαρτίου, εισήγηση των υπηρεσιών του Δήμου και του Αντιδημάρχου Ζαλόγγου κου Ματέρη είναι η κατεπείγουσα αποκατάσταση της προσβασιμότητας στο δρόμο Ωρωπό - Καμαρίνα σύμφωνα με την αρ. 32/2018 μελέτη, ο οποίος υπέστη επικίνδυνη καθίζηση από την θεομηνία που έπληξε την περιοχή με αποτέλεσμα στις επόμενες μεγάλες πλημμύρες που ακολούθησαν να εισέρχονται όμβρια ύδατα μεταξύ του πλακοσκεπούς οχετού και του οδοστρώματος με κίνδυνο και την κατάρρευση του πλακοσκεπούς. Το έργο αφορά στην αποκατάσταση της οδού και κρίνεται κατεπείγον τόσο για την προστασία του υπολοίπου έργου όσο και για την ασφαλή πρόσβαση των διερχόμενων οχημάτων.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 15.800 ευρώ και ανατέθηκε σε ιδιώτη με απευθείας ανάθεση, λόγω του κατεπείγοντος.

Υπήρξαν διαφωνίες από μέλη της οικονομικής επιτροπής στη συνέχεια.

Ο Δημήτρης Παππάς ενέκρινε την εκτέλεση του έργου και το κατεπείγον όπως το ανέφερε στο προ-προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Όμως πρότεινε τεχνικό πολιτικό μηχανικό λόγω της ιδιομορφίας του έργου και να είναι εργολάβος ΕΔΕ μηχανικός και όχι εμπειροτέχνης.

Οι κ.κ. Κωστούλας και Κατέρης συμφώνησαν με το κατεπείγον και την ανάθεση του έργου αλλά δεν συμφώνησαν με τη διαδικασία ανάθεσης που ορίζει ο νόμος.