Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018 14:49

Λίγες μέρες μετά το Πάσχα “πετάει” ο μικροδορυφόρος του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας

Το atpreveza.gr είχε “φιλοξενήσει” πριν από μερικές εβδομάδες εκτενές αφιέρωμα στο φιλόδοξο εγχείρημα της ομάδας Ursa Minor (=Μικρή Άρκτος) του 1ου ΕΠΑΛ Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ), το οποίο συμμετέχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό διαστημικής «CanSat in Greece 2018», που διοργανώνει η Space Innovation (SPIN) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

Η ομάδα του σχολείου έχει ήδη ετοιμάζει ένα δικό της μικροδορυφόρο, με κόπο, μεράκι, φαντασία και αρκετές ώρες ενασχόλησης και θα μεταβεί λίγες ημέρες μετά τη γιορτή του Πάσχα στην Αθήνα, ώστε επί ένα τριήμερο η ειδική επιτροπή του διαγωνισμού να εξετάσει τα παιδιά πάνω στο φιλόδοξο project που έστησε το δημόσιο σχολείο της πόλης μας και να “πετάξει” ο μικροδορυφόρος.

Μεγάλη είναι η συνεισφορά του ΚΤΕΛ Πρέβεζας που θα μεταφέρει δωρεάν τα παιδιά και τους συνοδούς τους στην πρωτεύουσα, ενώ παραμένει μία εκκρεμότητα για τα έξοδα διαμονής τους.

Μακάρι τα παιδιά να αμειφθούν περαιτέρω για τον κόπο τους με μία πανελλήνια διάκριση, αν και ήδη έχουν πετύχει πάρα πολλά.