Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018 15:24

Τι συμβαίνει με το νέο κοιμητήριο στο Νεοχώρι;-Για παρατυπίες της δημοτικής αρχής κάνουν λόγο κάτοικοι της περιοχής

Την αντίθεσή τους στη χωροθέτηση και τη δημιουργία νέου κοιμητηρίου στη θέση “Αγία Τριάδα” στο Νεοχώρι Πρέβεζας, εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, μετά από πρωτοβουλία της τοπικής συμβούλου κ. Έλλης Γκάνα και του εφημέριου της ενορίας Αγίας Τριάδας π. Άβελ.

IMG 2527

Ο πάτερ αναφέρθηκε στην ιστορικότητα του Ιερού Ναού και στις προσπάθειες που έχει κάνει ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια για να έχει ξεκάθαρες απαντήσεις από το δήμο Πρέβεζας για τις προθέσεις του ως προς τη χωροθέτηση του νέου κοιμητηρίου, ενώ στη συνέχεια η κα Γκάνα αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες που έχει κάνει από το 2013 μέχρι και σήμερα με σειρά εγγράφων προς το δήμο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, χωρίς όπως είπε να έχει πάρει καμία ξεκάθαρη απάντηση.

Όπως επισήμανε η κα Γκάνα η χωροθέτηση στο συγκεκριμένο σημείο δεν πληροί καμία από τις απαραίτητες προϋποθέσεις αφού η απόσταση από τον οικισμό είναι μόλις 50 μέτρα ενώ ο νόμος ορίζει 250 μέτρα, είναι πολύ κοντά στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ενώ ο νόμος ορίζει ότι πρέπει να είναι πάνω από 1500 μέτρα, ενώ την ίδια στιγμή οι προσβάσεις προς το σημείο είναι ακατάλληλες, καθώς και το έδαφος στην περιοχή είναι ακατάλληλο.

IMG 2523

Η κα Γκάνα υπογράμμισε πως επανειλημμένα έχουν ζητήσει αντίγραφα των μελετών για το νέο κοιμητήριο, ωστόσο η μόνη απάντηση που πήραν από τη δημοτική αρχή ήταν πως έχουν σταλεί στο Υπουργείο προς έγκριση και μέχρι και σήμερα δεν έχουν δώσει αντίγραφο των μελετών.

“Πρόκειται για μια αδικία εις βάρος της περιοχής αλλά και όλης της Πρέβεζας” είπε χαρακτηριστικά η κα Γκάνα κάνοντας λόγο για παράτυπες και παράνομες ενέργειες του δήμου Πρέβεζας που δείχνει διατεθειμένος να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο και μάλιστα για αυτό την περασμένη εβδομάδα ο δήμαρχος Πρέβεζας είχε συναντήσεις στην Αθήνα προκειμένου να ασκήσει πιέσεις.

“Δεν είναι σκοπός μας να αδικήσουμε κανέναν, είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το δίκαιο και το σωστό για τον τόπο” τόνισε η κα Γκάνα και καταλήγοντας υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει όλους τους πολίτες της Πρέβεζας.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν κάτοικοι και εκπρόσωποι Συλλόγων από το Νεοχώρι, τον Άγιο Θωμά, το Ψαθάκι και την Πρέβεζα και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Κώτσης και Γιώργος Νίτσας και αποφασίστηκε να ζητηθεί εκ νέου από τη δημοτική αρχή αντίγραφο των μελετών για το νέο κοιμητήριο, καθώς και να έρθει το θέμα προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να υπάρχει πλήρης ενημέρωση.