Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 09:38

Παραμένει ο ενοικιαστής στα Δημοτικά Σφαγεία του Λούρου και με μειωμένο μίσθωμα

Την παράταση της μίσθωσης των Δημοτικών Σφαγείων Λούρου στην θέση «Ψηλή Ράχη»για ακόμη 6 χρόνια, μέχρι να συμπληρωθεί δωδεκαετία, δηλαδή μέχρι τις 6/3/2024 αποφάσισε το Δ.Σ. της ΝΕΔΗΚΕΠ (Νέα Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πρέβεζας).

Παράλληλα ενέκρινε τη μείωση του συνολικού μηνιαίου μισθώματος , ως εξής: κατά ποσοστό 15% για την εκμίσθωση του κτιριακού συγκροτήματος και κατά ποσοστό 15% για την εκμίσθωση του σφαγειοτεχνικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού των Δημοτικών Σφαγείων Λούρου.

Θυμίζουμε ότι παλαιότερα είχαν δημιουργηθεί ζητήματα με τα Δημοτικά Σφαγεία Λούρου και “μίνι” πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στο Δήμο Πρέβεζας και την Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς είχαν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Η εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου ήταν πως η 12ετία της σύμβασης από την πλευρά του μισθωτή είναι προστατευμένη.

Το συνολικό μηνιαίο μίσθωμα (προ της μειώσεως) ήταν 1.502 ευρώ (1.001€ για εκμίσθωση του κτιριακού συγκροτήματος και 501 € πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ για εκμίσθωση του σφαγειοτεχνικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού )συν ποσό που αντιστοιχεί στο 3% των μηνιαίων ακαθαρίστων εσόδων του από την εκμετάλλευση του μισθίου.