Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 14:32

“Μυστηριώδης” αναβολή θέματος με... προεκτάσεις για δημιουργία υπεραγορών ή πολυκαταστημάτων - Αναλυτικό ρεπορτάζ

Το θέμα “Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στο ΟΤ:Γ399 της περιοχής Υδραγωγείου της επέκτασης σχεδίου πόλης Πρέβεζας , σύμφωνα με την αριθμ. 53/2017 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής”, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας της Δευτέρας, οδηγήθηκε σε αναβολή, καθώς είναι ένα ζήτημα σαφώς “μπλεγμένο” και “ανοίγει” ένα πρόβλημα που βρίσκει μπροστά του ο Δήμος Πρέβεζας και σε άλλες περιπτώσεις εντός της πόλεως.

Ειδικότερα στις 22 Νοεμβρίου 2017, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μετατραπεί από κοινωφελές σε οικοδομήσιμο ένα μεγάλο οικόπεδο παραπλεύρως της Λ. Ιωαννίνων, που διαθέτει εντός και κτίσμα.

Το μέλος της Επιτροπής και δημοτικός σύμβουλος Διονύσης Καλλίνικος είχε προτείνει τότε -κάτι που είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ μας- και τη διερεύνηση δημιουργίας Μουσείου λαδιού και ρυζιού.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά το πρακτικό της συνεδρίασης και τις τοποθετήσεις των μελών.

Στο συγκεκριμένο οικόπεδο, με κοινωφελή χαρακτήρα προβλεπόταν να δημιουργηθούν αθλητικές εγκαταστάσεις και ΚΑΠΗ.

Ο Δήμος σε επικοινωνία που είχε τόσο με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έλαβε αρνητική απάντηση για το ενδεχόμενο απαλλοτρίωσης, ενώ αρνητική ήταν και η δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του Πράσινου Ταμείου.

Πάνω στα παραπάνω δεδομένα -όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr- ήρθε η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Ηπείρου να εισηγηθεί στο ΣΥΠΟΘΑ (Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων ) της Π.Ε. Πρέβεζας πριν από μερικές ημέρες, την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, που επιτρέπει και τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων, υπεραγορών και πολυκαταστημάτων!

Θα μπορεί δηλαδή μία αλυσίδα super-market να μεταφερθεί πλέον στο συγκεκριμένο χώρο, εφόσον το επιθυμεί ή οποιοδήποτε άλλου είδους πολυκατάστημα.

Σύμβουλοι των παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης έχουν μεταφέρει προφορικά την αντίθεσή τους με τη συγκεκριμένη αλλαγή, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ιωαννίνων το 2013, που καλεί το Δήμο να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Είναι ένα θέμα πάντως που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.