Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 15:24

“Χαράτσια-φωτιά” περιμένουν τους πολίτες του Δήμου Πρέβεζας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων – Τι έγινε στη σύσκεψη στα Ιωάννινα

Σύσκεψη στα Ιωάννινα πραγματοποιήθηκε τη Μ. Δευτέρα, 2 Απριλίου, στα γραφεία της ΠΕΔ Ηπείρου, παρουσία και μελών των ΦΟΔΣΑ, όπου κυρίαρχο θέμα στην ατζέντα της συζήτησης ήταν η αντιμετώπιση των Δημάρχων μπροστά στη Διαχείριση των Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Πραγματοποιήθηκε και σχετική ενημέρωση από τον κ. Ευστάθιο Γιαννούλη, Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά και Πρόεδρο του Περιφερειακού ΦΟΔΣΑ.

Το πέρας της σύσκεψης βρήκε τους Δημάρχους “μονιασμένους” και αποφασισμένους να αντιδράσουν στο σχεδιασμό, που θα φέρει αυξήσεις-φωτιά και “χαράτσια” στους δημότες μέχρι και 100% στα ανταποδοτικά τέλη. Η συγκεκριμένη εξέλιξη μοιάζει με “εφιάλτη” για τους Δημάρχους, καθώς θα έρθει σε μία προεκλογική περίοδο και κανείς δεν έχει τη διάθεση να έρθει αντιμέτωπος με ένα δυσαρεστημένο εκλογικό κοινό και επιβαρυμένους λογαριασμούς των νοικοκυριών.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Πρέβεζας αποτελούνταν από το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαϊλη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Βαγγέλη Γιαννουλάτο, τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Κοσμά Κορωναίο και τον προϊστάμενο της Δ/νσης Aγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος Καθαριότητας και. Πρασίνου Β. Καζούκα. Απουσίαζε για προσωπικούς λόγους ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βαγγέλης Ροπόκης. Το “παρών” έδωσε και ο επικεφαλής της παράταξης ΑΣΥΠ, Δημήτρης Παππάς.

Επισημάνθηκε πως με το νέο σχεδιασμό για τα απορρίμματα ( λειτουργία του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων, σταθμοί μεταφόρτωσης, μεταφορά του υπολοίπου στους ΧΥΤΑ, πράσινα σημεία), είναι πολύ πιθανό να διπλασιαστεί και να τριπλασιαστεί το κόστος των υπολειμμάτων που θα μεταφέρονται στην Παραμυθιά, για τους Δήμους και κατά συνέπεια για τα τέλη που θα πληρώνουν οι δημότες, σε μία σημαντική αναπροσαρμογή προς τα επάνω.

Συμφωνήθηκε να γίνει μία επικαιροποίηση μελέτης κόστους-οφέλους, ενώ ζητήθηκε από αρκετούς παριστάμενους ακόμη και να γίνει νέα μελέτη τεχνικοοικονομική.

Φαίνεται πως το πολιτικό κόστος και η “δύσκολη” προεκλογική περίοδος φέρνει τους Δημάρχους πιο κοντά στη συνεννόηση...