Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 12:00

Σταθμός ΕΚΑΒ το καλοκαίρι στο Μεσοπόταμο Πρέβεζας – Δεσμεύσεις για προσλήψεις στα Κ.Υ. Καναλακίου και Πάργας

Ειδήσεις “έβγαλε” για την πολύπαθη περιοχή του Καναλακίου και της Πάργας η φιλοξενία του βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα στη ραδιοφωνική συχνότητα “Radio Preveza” και στην εκπομπή “atpreveza oin air”.

Σε ερώτηση για το αν θα προχωρήσει επιτέλους ο σταθμός ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο Πρέβεζας και για το αν θα ενισχυθούν με προσωπικό τα Κέντρα Υγείας Πάργας και Καναλακίου, ο κ. Μπάρκας είπε:

“Πρέπει οπωσδήποτε να λυθεί το θέμα του ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας Καναλακίου και Πάργας. Κάναμε μία συνάντηση παρουσία πολλών φορέων με τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι στο διαγωνισμό για τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην πρωτοβάθμια περίθαλψη, η Πάργα και το Καναλάκι θα έχουν πρώτη προτεραιότητα.

Ο διαγωνισμός αυτός -ίσως το γνωρίζεται- έχει κολλήσει στον ΑΣΕΠ, όμως το Υπουργείο είναι πολύ κοντά πλέον στο να τον βγάλει στη δημοσιότητα.

Έχουμε μία δυσκολία, αλλά είναι δεδομένο ότι πρέπει να καλυφθούν και θα καλυφθούν οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό τους καλοκαιρινούς μήνες, όπου είναι αυξημένες οι ανάγκες της περιοχής εκεί. Δε θα κλείσουν τα εκεί Κέντρα Υγείας. Θα στελεχωθούν. Έχουμε κωλυσιεργήσει, αλλά θα στελεχωθούν.

Στις 3 Απριλίου ήταν ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο, όπου έκανε αυτοψία του χώρου του σχολείου, όπου θα στεγαστεί ο σταθμός, για να δει σε τι κατάσταση βρίσκεται. Ήμουν ενήμερος για την παρουσία του Αντιπροέδρου του κου Μυλωνά. Είδε το χώρο, θα μεταφέρει τη θετική του εικόνα στο Υπουργείο. Ήθελε να δει αν μπορούν να σταθμεύουν τα ασθενοφόρα, εάν μπορούν να καθίσουν οι εργαζόμενοι σε κλιματιζόμενο χώρο, εάν μπορούν άνετα να κάνουν τη δουλειά τους. Έλεγξε πόση απόσταση έχει ο σταθμός από την Εθνική Οδό, πόσο εύκολα μπορούν να βγουν τα ασθενοφόρα στην Εθνική και διάφορα άλλα τεχνικά ζητήματα.

Είμαστε πάρα πολύ κοντά ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας να γίνει πραγματικότητα. Μίλησα και με κατοίκους της περιοχής και νομίζω ότι είναι και αυτοί ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη, για να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Το ΕΚΑΒ θα δώσει λύσεις εκεί.

Δε θα πω χρόνο ακριβώς, αλλά πιστεύω ότι το καλοκαίρι θα λειτουργήσει ο σταθμός του ΕΚΑΒ”.