Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 12:36

Κωλυσιεργία στη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό – Εκτέθηκε ο Σπίρτζης

Στις 10 Φεβρουαρίου του 2017 από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, είχε δεσμευτεί (δείτε ΕΔΩ), ότι η μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό θα έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούλιο του 2017, αν και παραδέχθηκε πως οι διαδικασίες είναι πολύπλοκες. Εκ των υστέρων προκύπτει ότι ο Υπουργός εκτέθηκε πολιτικά στην κοινωνία της Πρέβεζας, γι' αυτή του την εξαγγελία.

Σε σχετική ερώτηση που έγινε στο βουλευτή Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα, σε συνέντευξή του στο Radio Preveza, ο κ. Μπάρκας απάντησε:

Για τη μελέτη σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό, η εταιρεία που έχει αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης έχει μείνει πίσω. Επειδή ακριβώς ο δρόμος θα σημάνει και τη νέα σύνδεση της υδροδότησης της περιοχής μας με τον Άγιο Γεώργιο, υπήρχαν κάποιες μελέτες που έπρεπε να γίνουν γι' αυτό το κομμάτι. Το Υπουργείο πιέζει για να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η μελέτη αυτή. Και μιλάμε πάντα για τη σύνδεση της Πρέβεζας με τη Γέφυρα Καλογήρου, γιατί το κομμάτι της παράκαμψης της Φιλιππιάδας έχει χρηματοδοτηθεί. Θυμάστε στο αναπτυξιακό συνέδριο της Ηπείρου, τη δήλωση του κου Σπίρτζη για τη δέσμευση 15 εκατομμυρίων ευρώ από το Πρόγραμμα Επενδύσεων του Υπουργείου του, συν τα χρήματα που βάζει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Μείναμε πίσω. Διεκδικούμε να ολοκληρώσουμε τη μελέτη όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Εγώ δε θα συζητήσω για τις ευθύνες των άλλων. Θα συζητήσω για τις ευθύνες τις δικές μας. Διεκδικούμε να μας παραδοθεί η μελέτη το συντομότερο και από 'κει και πέρα να δούμε τα χργηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση του έργου”.