Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 09:26

Παίρνει... επάνω της η Περιφέρεια τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό – Τι περιελάμβανε η ατζέντα συνάντησης στο Υπουργείο

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του atpreveza.gr, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία της Αντιπεριφειάρχου Ηπείρου κας Τατιάνας Καλογιάννη Σταύρου, του Προσταμένου ΔΟΥ/ (Διεύθυνση Οδικών Υποδομών) β κ. Εμμ. Παπαδόπουλου και του Δ/ντη ΔΟΥ Δημ. Τασιόπουλου για θέματα ολοκλήρωσης μελετών, χρηματοδότησης με ένταξη σε ΕΣΠΑ και υλοποίηση έργων, ορίστηκε συνάντηση στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών στην Αθήνα, όπου στην ατζέντα συζήτησης βρέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

α. Οδικός άξονας από τέλος παραχώρησης Ιόνιας οδού εώς Κακαβιά

β. Σύνδεσης πόλης Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό

γ. Κατασκευή Οδού Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας κατά τμήματα

Βελτίωση Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας-Πλαταριάς

δ. Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και μηχανικός των υπηρεσιών της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η καλή συνεργασία που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια Ηπείρου με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και πιστοποιήθηκε και στη θετική εξέλιξη που είχε το έργο του κόμβου της Καμπής, αναμένεται να συνεχιστεί και για τα παραπάνω ζητήματα, που ειδικά για την Π.Ε. Πρέβεζας και την πόλη της Πρέβεζας είναι ιδιαιτέρως κρίσιμα, ώστε να βγει η περιοχή από την “οδική απομόνωση”, όπως χαρακτηριστικά συνηθίζουμε να λέμε.