Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 00:01

“Μηνύματα” μονιμοποίησης στους εργαζόμενους στο “Βοήθεια στο Σπίτι” από το Σκουρλέτη

Σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και τον δημοσιογράφο Απόστολο Μιχαλούδη, ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης απάντησε στην παρακάτω ερώτηση:

Ερ.: Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως υπάρχει κινητικότητα στο θέμα της εργασιακής αποκατάστασης των συμβασιούχων του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι». Σε τι είδους λύση προσανατολίζεται η κυβέρνηση;

Απ.: Έχουμε τονίσει στους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ότι από τη στιγμή που απασχολούνται πάνω από 15 χρόνια σε αυτό τον τομέα με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις αναγνωρίζουμε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Προφανώς είναι κατ΄ όνομα συμβασιούχοι και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την πραγματική εργασιακή τους σχέση. Η λύση που ετοιμάζουμε πρέπει να είναι συμβατή και με το Σύνταγμα, το οποίο απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία που από την πλευρά της απαγορεύει την κατάχρηση της έννοιας της σύμβασης. Η λύση λοιπόν που επεξεργαζόμαστε επίσης δεν θα πρέπει να προσκρούει στον κανόνα που δεσμεύει τη χώρα σχετικά με τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα. Η δέσμευσή μας είναι σαφής. Και θεωρώ ότι τελικά θα βρούμε μια λύση που θα ικανοποιεί το δίκαιο αίτημά τους.

Θυμίζουμε πως εργαζόμενοι στο “Βοήθεια στο Σπίτι” υπάρχουν και στην Πρέβεζα, που υπάγονται στη ΝΕΔΗΚΕΠ, ωστόσο υπάρχει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας (δείτε ΕΔΩ) που αναγνωρίζει πως θα πρέπει να ενταχθούν στον οργανισμό του Δήμου οι εργαζόμενοι αυτοί, που αντιμετωπίζουν αρκετές φορές και προβλήματα με τη μισθοδοσία τους, λόγω του καθεστώτος εργασίας.